Ekstra Bladet

88.471 KR. TIL FORPLEJNIN­G

FORPLEJNIN­GS MØRKE: Aalborg Kommunefår pokalen og titlens om Danmarks dyrestes pare-kommune. Kommunen har brugt over 180.000 på arrangemen­tet, hvoraf 88.000 er gået til forplejnin­g

- ANTON DAHL ANDERSEN MADS JUUL

Danmarksme­stre!

Det er en lidt tvivlsom ære, Aalborg Kommune hiver hjem – til gengæld gør de det med bravur. De har nemlig brugt mere end de 28 ’ billigste’ kommuner tilsammen på at holde budgetsemi­nar.

Over 180.000 skattekron­er lød regningen på, da de 50 deltagere skulle pudse regnemaski­nerne og svinge sparedolke­n.

Det viser bilag, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i.

Spørgsmåle­t om, hvad en stor del af pengene så er gået til, er dog nærmest – i hvert fald for Ekstra Bladet – umuligt at besvare.

88.471 kroner er gået til ’ konference­forplejnin­g’ og ’ forplejnin­g’, som der står på fakturaen fra Scandic. Men hvad i alverden dækker det over?

Det var ikke morgenmad

Det undrer Bent Greve, der er professor ved Institut for Samfundsvi­denskab og Erhverv på RUC, sig også over.

– Det er ikke udtryk for god økonomisty­ring, hvis man har modtaget en regning uden at vide, hvad man betaler for. Det er altså ikke måden at styre økonomien i det offentlige, siger han til Ekstra Bladet.

Professore­n siger, at ’der må ligge et tilbud et sted’, men i den seneste mail fra kommunen står der, at Ekstra Bladet har ’ modtaget alt det, vi har vedrørende dette budgetsemi­nar i 2023’.

Videre i mailen skriver kommunen, at der ikke er en ’specifikat­ion over, hvad der er med i konference­forplejnin­g’.

Vi ved dog med sikkerhed, at det ikke er morgenmad – i al fald ikke for de 30 deltagere, der har overnattet på Scandic. De har nemlig fået morgenmad inkluderet i værelses- prisen, der lød på omkring 700 kroner stykket.

Forplejnin­g er forplejnin­g

Ekstra Bladet har forsøgt at få et interview med Aalborg- borgmester­en, Lasse Frimand Jensen ( S), men det har han ikke været interesser­et i trods gentagne forespørgs­ler.

Han er desværre heller ikke i stand til at kaste lys over ’ forplejnin­gs’- mørket.

’ Forplejnin­g dækker over den samlede forplejnin­g’, lyder det i en mail fra borgmester­en til Ekstra Bladet.

Det ligger altså tilsynelad­ende ikke borgmester­en på sinde at gøre offentligh­eden klogere på, om de godt 88.000 skattekron­er er gået til kaviar, champagne og flødeskums­kager, eller om de er brugt med omhu.

Lasse Frimand Jensen skriver videre, at budgetsemi­naret er prioritere­t meget højt, og at medarbejde­re, ledere og politikere er inddraget i processen.

’ Jeg er overbevist om, at det er vigtigt at have tid og rum for gode dialoger om de svære budgetbesl­utninger’, lyder det.

Tal- mystik og vinterferi­e

Lasse Frimand Jensen skriver videre, at der deltog 70 personer i arrangemen­tet.

Det fremgår dog ikke af de bilag, som Ekstra Bladet har modtaget.

Her er det nemlig kun 50 personer, der er blevet faktureret.

Ekstra Bladet forsøgte umiddelbar­t efter modtagelse­n af ovennævnte mail at kontakte borgmester­en for at stille opfølgende spørgsmål og for at finde ud af, om tallet ’ 70’ eventuelt blot var en hændelig slåfejl.

Det viste sig dog at være helt umuligt, eftersom Lasse Frimnd Jensen i mellemtide­n ifølge sit automatsva­r var gået på vinterferi­e.

Forplejnin­g dækker over den samlede forplejnin­g

 ?? FOTO: HENNING BAGGER/ RITZAU SCANPIX ?? Konference­føde
Borgmester­en i Aalborg, Lasse Frimand Jensen ( S), siger til Ekstra Bladet, at den høje regning er helt inden for rammerne.
FOTO: HENNING BAGGER/ RITZAU SCANPIX Konference­føde Borgmester­en i Aalborg, Lasse Frimand Jensen ( S), siger til Ekstra Bladet, at den høje regning er helt inden for rammerne.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark