Ekstra Bladet

FIK ADGANG TIL STJERNERNE

Kristian Luc havde en vild ilddåb på ’ Boogie’ med fem liveudsend­elser om ugen og interviews med kæmpestore superstjer­ner. Læs mere om hans ’ Boogie’- eventyr her

- RASMUS LYKKE THERKELSEN

Der er vilde begyndelse­r på et nyt arbejde.

Og så er der det, Kristian Luc oplevede, da han i 2004 begyndte som vært på det ikoniske DR- musikprogr­am ’ Boogie’.

– Jeg havde været ansat én dag, da jeg blev spurgt, om jeg ville interviewe Will Smith, fortæller Kristian Luc til □kstra Bladet.

– Det blev også til Jennifer Lopez, Black □yed Peas ... alt det, det syntes jeg jo var det vildeste. Det var supermange oplevelser på én gang, og man kunne nærmest ikke konsumere det hele. Det var noget af en ilddåb, men sjovt. Men også meget travlt.

Der er sikkert mange måder, hvorpå man kan score sig en stilling som ’ Boogie’-vært.

For Kristian Lucs vedkommend­e kom han allerede i betragtnin­g, da han gik i gymnasiet og optrådte med old school- rapmusik med sine brødre på Smukfest.

– Jeg blev opdaget på Smukfest, hvor en DR- redaktør så mig og sagde: ’Jeg tror, han ville være god til at formidle musik.’ Men jeg var jo kun 17 eller sådan noget, ha ha.

Luc kom til casting, og dengang, i 2002, endte DR med at gå i en anden retning. Men nu var han inde i loopet. Og det betød, at han i 2004 endte med at blive kaldt til en ny casting, hvor han altså her endte med at blive udpeget som ’ Boogie’-vært.

– Jeg var ikke blevet glemt efter den casting. De skulle caste nye værter, og så spurgte de, om jeg ville til casting, og dér blev jeg valgt. ’ Boogie’ var en ting, der hele tiden kørte i mit baghoved, hvor jeg tænkte ’Årh, det kunne være sjovt!’.

Bliver stadig genkendt

Selvom det snart er 18 år siden, Kristian Luc stoppede som vært på programmet, fortæller han, at det er ’ Boogie’, der gør, at han stadig bliver genkendt her i 2024.

– Jeg står og tænker ’damn’, når folk kan genkende mig. Programmet bliver 24 år næste år, så det er 20 år siden, jeg har lavet det. Det viser noget om den impact, programmet havde. Der var

et helt community om at komme hjem og se noget flow- tv mellem 16-17, siger han.

– Var det et drømmejob dengang?

– Det er jo sjovt med de der drømmejobs. Man har en idé om rigtig mange ting. Men man har jo aldrig prøvet det. ❘nden jeg fik jobbet: JA, 100 procent. Men jeg ville jo bare gerne lave ’ Boogie’, fordi det havde noget med musik at gøre. Jeg ville bare gerne lave et musikprogr­am. Det var det eneste. Jeg havde ikke tænkt det længere, siger han.

❘ dag er Kristian Luc ganske langt fra tv- skærmen.

Jovist, han havde et job som vært på TV3 i realitypro­grammet ’ Paradise Hotel’ for omkring ti år siden, hvor han lavede ’ Paradise After Dark’. Men ellers har han holdt sig ude af kameraerne­s rampelys.

□fter sin exit på ’ Boogie’ søgte han ind på Musikkonse­rvatoriet, hvor han studerede Music Management.

– Det var endegyldig­t på den skole, jeg fandt ud af, jeg skulle lave musik. Jeg gik der i tre år og kom også til Los Angeles og boede et halvt års tid. Der åbnede verden sig for mig. Jeg skrev nogle sange, havde en sang med i en film ... Alt muligt!

Herfra returnered­e han tilbage til Danmark og arbejdede som sangskrive­r for Nexus Music, inden han igangsatte sin producerka­rriere under selskabet ’ Luc Production­s’.

Det har altså med andre ord været musikken, der har været hans karrieres røde tråd.

– Musik har været dna’en i alt det, jeg har foretaget mig. Det er det, jeg laver nu. Det er det, jeg altid har lavet. Jeg har et studie og mit eget produktion­sselskab. Jeg laver musik, lyddesign og spiller som dj, afslutter den tidligere ’ Boogie’-vært om sin karriereve­j.

 ?? PRIVATFOTO ?? Kristian Luc arbejder stadig musik efter sin exit fra ’ Boogie’.
PRIVATFOTO Kristian Luc arbejder stadig musik efter sin exit fra ’ Boogie’.
 ?? FOTO: JYLLANDS- POSTEN ?? Kristian Luc i 2006.
FOTO: JYLLANDS- POSTEN Kristian Luc i 2006.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark