Ekstra Bladet

Manchester City smed vitale point

- NICOLAI SAND FOTO: JASON CAIRNDUFF/ RITZAU SCANPIX

Etihad Stadium dannede i går aftes ramme om et Premier Leagueopgø­r mellem Manchester City og Chelsea.

Tilbage i november mødtes de to mandskaber på Stamford Bridge, og ved den lejlighed endte det 4- 4.

Derfor var der lagt op til et underholde­nde opgør mellem to mandskaber, som på forhånd havde vidt forskellig­e mål i tabellen.

Chelsea skulle forsøge at holde liv i drømmen om Europa, mens Manchester City skulle bruge en sejr til at holde snor i Liverpool og Arsenal.

De to mandskaber stillede med alle de store kanoner, og hjemmehold­et var først til at blive farlige.

Kampen var knap et kvarter gammel, da Erling Haaland kom til en stor mulighed, men nordmanden pandede forbi.

Kort efter kom Nicolas Jackson fri for Chelsea, men angriberen fik en dårlig førsteberø­ring, derfor kom Ederson ud og blokerede.

Manchester City var generelt mest på bolden, men hjemmehold­et havde svært ved at finde åbninger i den kompakte Chelseadef­ensiv.

Omvendt virkede Chelsea til at være fint tilfredse med at komme afsted i lynhurtige kontraangr­eb, hvor især Raheem Sterling og Nicolas Jackson truede i dybden.

Netop de to spillede en hovedrolle efter 42 minutter, da Chelsea udnyttede bagrummet.

Jackson blev sendt fri, og så kunne han spille bolden på tværs til Sterling, som efter et par berøringer sparkede gæsterne på 1- 0.

Samme kampbilled­e

Ingen af de to managers valgte at foretage ændringer på besætninge­n i pausen, derfor fortsatte kampbilled­et også i store træk uændret.

Manchester City var klart mest på bolden, men hjemmehold­et viste flere gange svaghed på Chelseas omstilling­er.

Phil Foden og Erling Haaland kom begge frem til store tilbud for Manchester City, men Chelsea kæmpede heroisk og fik afvist.

Faktisk burde Chelsea havde scoret til 2- 0, men Ederson reddede en kæmpe dobbeltcha­nce til Raheem Sterling og Ben Chilwell.

Slog kapital af tungt pres

Mod slutningen af kampen blev Chelsea presset længere og længere tilbage, mens Manchester City sværmede omkring gæsternes felt.

Godt 10 minutter før tid fik Haaland et frit hovedstød i Chelseas felt, men igen manglede skarpheden.

Det gjorde den ikke få minutter senere, da Rodri samlede en løs bold op i Chelsea- feltet. Spanieren sparkede med det samme, og så kunne han se bolden stryge i nettet til 1- 1.

Scoringen gav både fans og spillere fornyet energi og tro på tingene hos Manchester City, som jagtede alle tre point.

I tillægstid­en ville Manchester City have straffespa­rk for hånd på bolden, men dommeren afviste.

Det lykkedes ikke at finde vej til endnu en scoring, og derfor endte det 1- 1 mellem Manchester City og Chelsea.

Resultatet betyder, at Manchester City fortsat er nummer tre i Premier League. Chelsea rykker op som nummer 10.