Ekstra Bladet

Beordrede mor til at blive hjemme

- DANIEL BAK, BOLD. DK MADS GLENN WEHLAST, BOLD. DK

Med sine 182 cm er han ikke blandt Superligae­ns højeste keeper. Til gengæld er han blandt de mest reaktionss­tærke.

For Patrick Pentz leverer mirakler mellem stængerne for Brøndby.

Det var også tilfældet mod FC Midtjyllan­d, hvor han for anden gang i sæsonen reddede et straffespa­rk. I efteråret var det i Vejle i slutminutt­erne. Søndag var det fra den sydkoreans­ke landsholds­spiller, Gue- Sung Cho.

– Casper ( målmandstr­æner Ankergren) fortjener roserne for, jeg reddede det straffespa­rk. Han analyserer alt og havde fortalt mig, hvilken side, jeg skulle gå til på straffespa­rket.

– Jeg stoler altid på Casper, fordi han ser alt og har styr på detaljerne, forklarer Patrick Pentz, der ikke oplever det som et pres i en straffespa­rks- situation.

– Alt presser ligger på angriberen. Som målmand har jeg intet at tabe. Specielt ikke på Brøndby Stadion, hvor atmosfæren er så speciel, påpeger han.

Pentz afviste også en friløber fra Aral Simsir og virkede sikker og solid i alt, hvad han foretog sig. Han herskede ude i feltet.

’ Vi stod sammen’

Det skete samtidig med hans far sad på tribunen, mens han havde beordret mor til at blive hjemme i lejlighede­n her i Danmark.

Hun havde fået forbud mod at komme med til Brøndby Stadion denne gang.

– For hver gang hun har set mig, så taber vi. Så jeg gav hende besked på at blive hjemme. Hun vil jo også gerne have, jeg vinder kampene, siger Patrick Pentz med et stort smil.

Med sin sublime reaktionse­vner var Patrick Pentz Brøndbys store redningsma­nd i en topkamp med stor dramatik. Ikke mindst efter Henrik Heggheims udvisning allerede efter 17 minutter.

– Vi stod sammen efter det røde kort. Vi fik vist, vi er et hold med en stærk mentalitet, siger Patrick Pentz og tilføjer:

– Jeg må sige, jeg er dybt imponeret over at se så mange fans møde frem, når det er så koldt med konstant regn.

Mens Brøndby kæmpede heroisk for sejren, var Pentz på ingen måder imponeret over det han så fra Superligae­ns førerhold.

– FC Midtjyllan­d havde ingen plan for, hvordan de ville spille. De sendte bare høje bolde ind i feltet. Jeg må sige, jeg ikke er imponeret,

– Jeg synes, de kun spillede med lange bolde uden en klar plan for, hvad de ville gøre, forklarer den østrigske landsholds­keeper, der er lejet i Bayer Leverkusen.

Brøndby har en dyr frikøbskla­usul på Pentz. Det koster angiveligt 18 mio. kr. at købe ham fri af aftalen hos Bundesliga­ens tophold.

Pentz ville ikke forholde sig til sin fremtid efter 1- 0 sejren. Heller ikke til Brøndby- tilhængern­es tilråb om ’ four more years’.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark