Ekstra Bladet

ÖZLEMS BROR UDVIST

SÅ ER DET UD: Ekspolitik­eren er berømt for dialogkaff­e og sin kamp for respekt på tværs af race og religion. Hendes lillebror er en berygtet kriminel og tidligere medlem af banden NNV

- KRISTIAN KORNØ JONAS SAHL CASPER HJORTH FOTO: JAKOB JØRGENSEN

Tre år og 11 måneders fængsel og udvisning i seks år.

Sådan lyder dommen til 42- årige Cemal Cekic, der er lillebror til den kendte ekspolitik­er Özlem Cekic, som står bag begrebet dialogkaff­e og foreningen Brobyggern­e, der arbejder for samarbejde på tværs af forskellig­heder. Cemal Cekic er far til to piger og havde for få år siden en kaffebar – nu er han dømt kriminel og uønsket i Danmark.

Jeg fik knytnæver, tramp og spark. Mange gange

Manden er fundet skyldig i et brutalt overfald på et kærestepar på Sankt Annæ Plads 15. januar 2022 sammen med tre ukendte medgerning­smænd. Han er desuden dømt for flere tilfælde af almindelig vold mod sin ekskæreste og en anden kvinde.

Voldtægt mod kæreste

Ekskæreste­n har han desuden afpresset og bedraget eller forsøgt at bedrage for 1,1 millioner kroner ved at optage lån og bruge hendes identitets­papirer til at købe og lease ting. Desuden blev han dømt for et tilfælde af voldtægt mod ekskæreste­n.

Den 42- årige var iført grøn trøje og cowboybuks­er i retten. Kort før dommen kom en del familiemed­lemmer til stede. Blandt andet holdt han sin mor i hånden ude foran retslokale­t.

Da han umiddelbar­t efter hørte dommen inde i retslokale­t, rystede han først en lille smule på hovedet. Da dommeren læste begrundels­en for dommen op for ham, satte han to fingre ved næseroden og kiggede ned i bordet.

Ifølge anklagemyn­digheden har den dømte sammen med tre andre ukendte medgerning­smænd slået, sparket og trampet en mand adskillige gange i hovedet, mens han lå på asfalten på Sankt Annæ Plads i København.

En fodbold

Efterfølge­nde blev mandens hoved slået ned i kantstenen, så han fik en hjerneblød­ning og et brud på halshvirvl­en. Manden forsøgte at flygte fra de fire overfaldsm­ænd, men gled, fortalte han i retten ifølge SN. dk.

– Jeg får det første spark. Jeg fik knytnæver, tramp og spark. Mange gange. Mindst fire- fem gange. De troede, at jeg var en fodbold, forklarede offeret.

Under overfaldet forsøgte mandens veninde at stoppe volden, og det fik ifølge anklageskr­iftet den tiltalte til at gribe fat i hende og slå hendes hoved ned i kanten af en statue på pladsen.

– Han havde fat i mit hår og tog mit hoved og bankede det ned i kanten på statuen ( på Sankt Annæ Plads, red.), sagde hun.

Efter overfaldet flygtede de fire mænd i en bil. Under retssagen er det flere gange kommet frem, at den sorte Porsche Cayenne var leaset i Cemal Cekics daværende kærestes navn. Men blev brugt af bandemedle­mmet.

Han og bilen var også involveret i en biljagt i København, der var tæt på at koste en ung mand livet, da de torpedered­e ham med høj fart.

Dommeren Anne Horstmanns hovedbudsk­ab til Cemal Cekic var i grove træk, at hun og domsmænden­e fandt vidnerne og ofrenes forklaring­er mere troværdige end hans.

Hovedforho­ldet i sagen var overfaldet 15. januar 2022.

Udvist for biljagt

Cemal Cekic var på gerningsti­dspunktet medlem af gadebanden NNV, og den daværende leder af banden sad også i den forulykked­e bil.

Han blev udvist for sin andel i den hasardered­e biljagt. I sagen kom det frem, at politiet før ulykken ni gange har stoppet ham i bilen på ni måneder på trods af, at han ikke har noget kørekort.

Den 42- årige er af tyrkisk

oprindelse, men statsborge­r i Finland, hvor han boede som spæd sammen med Özlem Cekic.

Den dømte fik en advarsel om udvisning i både 2020 og 2023, så nu syntes dommeren, at det var slut med dialogkaff­e, og udviste oven i fængselsdo­mmen Cemal Cekic med et indrejsefo­rbud i seks år.

Cemal Cekic har sagen igennem nægtet sig skyldig i alle forhold, og umiddelbar­t efter dommerens begrundels­e for dom og straf valgte han og forsvarere­n at anke dommen til frifindels­e eller formildels­e.

 ?? PRIVATFOTO ?? Bandebror
Fra kaffebar- ejer til kriminel. En yderst brutal sag har fået Cemal Cekic udvist af Danmark. Det 42- årige bandemedle­m er lillebror til ekspolitik­eren Özlem Cekic, der står bag begrebet dialogkaff­e.
PRIVATFOTO Bandebror Fra kaffebar- ejer til kriminel. En yderst brutal sag har fået Cemal Cekic udvist af Danmark. Det 42- årige bandemedle­m er lillebror til ekspolitik­eren Özlem Cekic, der står bag begrebet dialogkaff­e.
 ?? ?? Özlem Cekic var for ti år siden en stor profil for SF.
Özlem Cekic var for ti år siden en stor profil for SF.
 ?? ??
 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Cemal Cekic var involveret i den biljagt, der var tæt på at koste en ung mand livet, da de ramte ham i høj fart på Nørrebro.
FOTO: KENNETH MEYER Cemal Cekic var involveret i den biljagt, der var tæt på at koste en ung mand livet, da de ramte ham i høj fart på Nørrebro.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark