Ekstra Bladet

TRÆKKER I LAND

STOR MYSTIK: Henning Kjeldsen påstod, at han havde købt Brøndums Hotel i Skagen. Det afviser hotellet dog – og nu trækker milliardær­en sine udtalelser tilbage

- JONAS SAND

Henning Kjeldsen er ny ejer af det kendte Brøndums Hotel i Skagen. Eller det påstod milliardær­en i hvert fald ifølge Nordjyske, hvilket siden har udviklet sig til en mystisk affære.

For først afviste hotellets bobestyrer, Jens Stadum, den påstand over for mediet, og efterfølge­nde bakkede direktør Emil Hauge op:

– Jeg kan bekræfte det, som bobestyrer Jens Stadum siger. Det er ikke korrekt, at Henning Kjeldsen har købt hotellet. Hvad Kjeldsen har gang i, vil jeg helst ikke stå til ansvar for, men hans udtalelse virker besynderli­g i hvert fald, udtalte direktøren.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Emil Hauge, der henviser til sin kommentar til Nordjyske og ikke ønsker at kommentere yderligere.

Ekstra Bladet fangede onsdag eftermidda­g Henning Kjeldsen over telefonen.

– Jeg har ikke købt noget hotel, lød det her fra milliardær­en.

’ Fulde af lort’

Ud over at trække i land omkring købet af hotellet langede han samtidig ud efter medier og journalist­er, hvoraf de fleste ifølge ham er ’ fulde af lort’.

– De ved jo meget mere om dem, de skriver om, end dem, de skriver om, ved om dem selv, lød det her fra Kjeldsen, som også mente, at Nordjyske og Ekstra Bladet skriver ’ en masse lort om ham’.

– Find da for helvede en anden mand end mig at koge noget suppe på.

– Men vil du fortælle, hvor mange hoteller du så ejer i Skagen?

Køber grunde på stribe

– Jeg ejer ét hotel. Kan du nu have det rigtig, rigtig godt, lød det fra Kjeldsen, som herefter ikke ønskede at tale mere.

Et opslag i det danske virksomhed­sregister viser, at Henning Kjeldsen ejer selskabet HK Hotel Skagen A/ S, som han stiftede 31. maj 2023. Gennem selskabet har han opkøbt en række ejendomme i Skagen, og han ejer i alt syv grunde i byen.

Ifølge Nordjyske er han indehaver af fire hoteller, Plesner Hotel, Hotel Strandveje­n, Hotel Petit og Skråvej Byferie Hotel, i byen, og det var den sætning, der fik Henning Kjeldsen selv til at reagere på mediets Facebook- side.

’ Jeg har da købt Brøndum, I kan jo ikke følge med. I kommer med gammelt nyt,’ skrev han som en kommentar til opslaget på det sociale medie, ligesom han bekræftede købet i en sms over for mediet.

Det fik Nordjyske til at lave den opfølgende artikel, hvorefter Kjeldsen igen var til tasterne på Facebook.

’ Nordjyske og min bare rø-. Der fik jeg jer,’ fulgte han op på den historie – og over for Ekstra Bladet trækker han altså også i land på påstanden.

Skandaler

Find da for helvede en anden mand end mig at koge noget suppe på

Henning Kjeldsen har i Ekstra Bladet – og en række andre medier – skabt overskrift­er på stribe i flere år.

Den stenrige storfisker blev for alvor et kendt navn i 2017, hvor han blev kendt som kvotekonge­n, og der blev rejst tiltale mod ham, hans hustru og en række andre personer for snyd med fiskekvote­r. Han blev i 2021 idømt en bøde på 54 millioner kroner i byretten, men året efter blev han frikendt i landsrette­n.

Ekstra Bladet har senest omtalt ham i januar 2024, hvor han indtog 26. pladsen over dem, der betalte mest selskabssk­at i Danmark i 2022.

Hans holdingsel­skab havde i seneste regnskabså­r en egenkapita­l på knap 2,2 milliarder kroner.

Hans udtalelse virker besynderli­g

 ?? FOTO: BETINA GARCIA/ SCANPIX ?? Matador
Henning Kjeldsen ejer i alt syv grunde i Skagen.
FOTO: BETINA GARCIA/ SCANPIX Matador Henning Kjeldsen ejer i alt syv grunde i Skagen.
 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? Brøndums Hotel i Skagen er alligevel ikke kommet i Henning Kjeldsens besiddelse.
FOTO: ERNST VAN NORDE Brøndums Hotel i Skagen er alligevel ikke kommet i Henning Kjeldsens besiddelse.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark