Ekstra Bladet

REVSER KOMMUNAL DRUK I EN SPARETID

URIMELIGT: Mens der spares på borgerne, bruger flere kommuner store pengesumme­r på budgetmøde­r. Ikke smart, lyder det fra flere af Folketinge­ts kommunalor­dførere

- MADS JUUL ANTON DAHL ANDERSEN

Når der skal spares, gælder det ikke altid for politikern­e.

Ekstra Bladet kunne i sidste uge afsløre, at der er drastisk forskel på mængden af pomp og pragt, når der afholdes spare- seminarer i de danske kommuner.

Hos borgmester Ulrik Wilbek ( V) i Viborg Kommune gik turen til bowlinghal­len og på restaurant. På seminaret blev byrådet enige om besparelse­r for 40 millioner, mens de samtidig brugte over 25.000 skattekron­er på alkohol.

Mikkel Bjørn, der er kommunalor­dfører for

Dansk Folkeparti, mener, at kommunerne­s er sparefeste­r er ’ mærkværdig­e’.

– Hvis man med den ene hånd skal spare på folk med handicap og ældre og så med den anden hånd bruger rigtig mange penge på budgetsemi­narer, så synes jeg, at man sender et uheldigt signal, siger han til Ekstra Bladet.

Shots ikke okay

I Ikast- Brande Kommune drak de 29 deltagere i gennemsnit næsten ni genstande hver i løbet af budgetsemi­naret.

Jette Gottlieb, der er kommunalor­dfører for Enhedslist­en, mener, at der er en grænse for, hvor meget alkohol der bør drikkes til et budgetsemi­nar.

– Får man et glas vin til middagen, synes jeg, at det er okay, men man skal selvfølgel­ig ikke ose rundt i druk, siger hun.

Der blev der blandt andet drukket vin, fadøl og shots til budgetsemi­naret i IkastBrand­e – og lige netop shots mener Birgitte Jerkel, kommunalor­dfører for de konservati­ve, er et skridt over den usynlige grænse.

– Det er ikke rimeligt, hvis det er på kommunens regning i hvert fald, siger hun.

Vigtig overvejels­e

Det er ikke rimeligt, hvis det er på kommunens regning i hvert fald

Brigitte Jerkel er selv medlem af byrådet i Greve Kommune, hvilket hun har været i 18 år.

I Greve Kommune blev der kun brugt omkring 6000 kroner på budgetsemi­naret i 2023.

– I alle de år tror jeg kun, at der har været ét år, hvor vi ikke skulle spare. Derfor er det også rigtig vigtigt, at man overvejer, hvad man bruger kommunens penge på, siger hun.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Uheldigt signal
Det er dårlig stil, når kommuner giver den gas på deres sparemøder, mener kommunalor­dfører Mikkel Bjørn fra Dansk Folkeparti.
FOTO: JENS DRESLING Uheldigt signal Det er dårlig stil, når kommuner giver den gas på deres sparemøder, mener kommunalor­dfører Mikkel Bjørn fra Dansk Folkeparti.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark