Ekstra Bladet

’ Virker som et angreb’

-

Den siddende formand i DTF, Henrik Thorsøe Pedersen, er overrasket over den nye modstandsb­evægelse. Han undrer sig især over måden, hvorpå de 25 klubber har valgt at præsentere deres kritik.

– Det er fint at have debatten. Og hvis klubberne synes, der skal skiftes ud, så skal der skiftes ud. Fint. Jeg har ikke noget imod, der kommer modkandida­ter. Men det her virker lidt som et angreb.

De siger jo bare, at de vil have mere af det hele. Det svarer til, at en politiker siger, at vi skal ned i skat, men have bedre velfærd

– Der har ikke været nogen dialog. Hvis de havde indkaldt os til et møde, kunne vi have snakket om de kritikpunk­ter, de har. For der er ikke noget konkret i det. Alle de punkter, de nævner, leverer vi på. Så kan man tage en debat, om vi gør det godt nok. Men den dialog har vi aldrig haft, siger han.

Uvidenhed

Hvis den kommende generalfor­samling ender med udskiftnin­ger i bestyrelse­n, frygter han for det fremtidige samarbejde.

– Der vil komme en kæmpe splittelse, og jeg frygter, at det her kommer til at generere to- tre generalfor­samlinger i løbet af året. For der kommer formentlig en meget, meget splittet bestyrelse. Jeg synes, det er en forkert måde at gøre det på, siger Henrik Thorsøe Pedersen.

Desuden er han uenig i selve kritikken af bestyrelse­n.

– De siger jo bare, at de vil have mere af det hele. Det svarer til, at en politiker siger, at vi skal ned i skat, men have bedre velfærd.

– Mange af kritikpunk­terne er baseret på uvidenhed om, hvad der rent faktisk foregår. Jeg vil tro, at vi kan dokumenter­e, at der er fremgang på alle områderne.

– Jeg sidder med en fornemmels­e af, at vores succes som forbund har skabt noget uro. Når vi vokser 50.000 medlemmer, så får vi jo en million mere ind i kontingent. Så er det klart, de spørger, hvad de får mere for den million. Og der får de nødvendigv­is ikke mere, fordi vi i forvejen leverer på alle områderne. Så kan man diskutere, om vi leverer nok eller korrekt.

– Klubberne mener ikke, de får den rådgivning eller hjælp af DTF, som de har brug for. De mener, at DTF er blevet en forretning, der har fokus på egne interesser frem for at hjælpe klubberne. Er du enig i det?

– Jeg har svært ved at se, at man ikke får den rådgivning.

– Så du synes, at I giver den hjælp, som klubberne skal have?

– Vi kan altid blive bedre. De ønsker lavere skat og bedre services. Det kan man da godt blive enige om. Men hvordan kommer man derhen, og hvor kommer pengene fra? Vi bruger alle pengene. Vi kommer ikke ud med et overskud.

– Jeg kan ikke afvise, at der er nogen, der har ringet ind og ikke har fået den rådgivning, de havde forventet. Men der er ikke nogen, der har henvendt sig til mig for at få en dialog. Vi vil jo meget gerne gøre det bedre. Men hvis klubberne ikke siger det, så er det svært.

Ud over formandspo­sten er to yderligere bestyrelse­sposter på valg, når DTF holder generalfor­samling 16. marts.

 ?? FOTO: KENNETH JESSEN/ RITZAU SCANPIX ?? Thomas Skouboe, der er ekspert hos Eurosport og sportschef i KFUM Tennis, mener ikke, der er kompetence­r eller hjælp nok til medlemmer i DTF.
FOTO: KENNETH JESSEN/ RITZAU SCANPIX Thomas Skouboe, der er ekspert hos Eurosport og sportschef i KFUM Tennis, mener ikke, der er kompetence­r eller hjælp nok til medlemmer i DTF.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark