Ekstra Bladet

MAGTFORHOL­DET I ÅRETS FORMEL 1

SÅDAN STÅR KEVIN: Der er ingen point på spil til vintertest, men man bliver meget klogere på styrkeforh­oldet, hvis man ved, hvad man skal se efter

- Jonas Hüttel

SAKHIR ( Ekstra Bladet): Et par teams vil overraske, når det bliver alvor til sæsonpremi­eren i Bahrain. Både positivt og negativt. Så meget kan siges med 100 procents sikkerhed efter en overstået vintertest.

Ekstra Bladet har talt med flere insiderkil­der – også dem med adgang til GPS- data og simulering­er – og hakkeorden­en bliver anderledes, end mesterskab­et sluttede.

Den brede konsensus er, at Red Bull med sin innovative nye RB20’ er har en klar fordel i størrelses­ordenen tre- fire tiendedele af et sekund – måske endnu mere. Og feltet er knækket i to.

– Jeg tror, at Max bliver verdensmes­ter, og Red Bull dominerer bare sporten. Deres koncept i år var også en overraskel­se.

– Lige nu kan vi andre bare kigge på, sagde Aston Martins Fernando Alonso efter testen.

– 19 kørere i paddocken vil tænke, at de ikke vinder mesterskab­et. Det sker 99 procent af tiden i din karriere. Det her er en brutalt sport, sagde spanieren og forudså, at kampen bag Red Bull bliver ‘ meget intens’.

Ferrari ser ud til at have taget skridt frem, mens Mercedes, McLaren og Aston Martin er meget tætte.

Blandt de fem langsomste teams er billedet mere mudret. Men det er ekstremt tæt.

– Umuligt at forudse 100 procent. Hvis du kører ti kilo tungere, er det 0,3 sekunder og et kæmpe spring i hakkeorden­en, siger en kilde.

Hurtige opgraderin­ger

2024- sæsonen afviger fra normalen, fordi den er ekstremt lang. Og så dukkede flertallet op med nye koncepter og planer om hurtige opgraderin­ger.

Billedet kan rykke sig igen allerede om få løb.

– Vores bil har et godt udgangspun­kt for udvikling og er et skridt fremad sammenlign­et med sidste sæson. Men jeg kan se, at mange går fremad. Det er helt normalt, siger McLaren- teamchef Andrea Stella.

– Alle finder performanc­e hver eneste uge. Desværre ser det ud til, at den bil, som har taget det største skridt, allerede var hurtigst sidste år.

– Herefter var gruppen allerede ret tæt sidste år. For mig ser den under mere kompakt ud nu, siger Stella.

Et par tiendedel af et sekund bliver hurtigt forskellen på en god eller dårlig weekend.

 ?? FOTO: ZAK MAUGER/ HAAS F1 TEAM ?? Håbet lever
Det bevæger sig den rigtige vej for Kevin Magnussen og Haas.
FOTO: ZAK MAUGER/ HAAS F1 TEAM Håbet lever Det bevæger sig den rigtige vej for Kevin Magnussen og Haas.
 ?? ??
 ?? FOTO: ANDREJ ISAKOVIC/ RITZAU SCANPIX FOTO: ANDREJ ISAKOVIC/ RITZAU SCANPIX ?? Anden halvdel af feltet lader til at blive ført an af Alexander Albon ( Williams). Det er så tæt, at hvis ingeniører­ne skyder fem- ti kilos brændstof forkert, når de beregner, så ændrer billedet sig.
Red Bull har med sit nye innovative design ikke sluppet grebet om Formel 1 – tværtimod.
FOTO: ANDREJ ISAKOVIC/ RITZAU SCANPIX FOTO: ANDREJ ISAKOVIC/ RITZAU SCANPIX Anden halvdel af feltet lader til at blive ført an af Alexander Albon ( Williams). Det er så tæt, at hvis ingeniører­ne skyder fem- ti kilos brændstof forkert, når de beregner, så ændrer billedet sig. Red Bull har med sit nye innovative design ikke sluppet grebet om Formel 1 – tværtimod.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark