Ekstra Bladet

COWBOYBUKS­ER KAN FÆLDE SLAGTER

Fem steder på Hanne Withs cowboybuks­er blev der fundet dna, der matcher med drabsmistæ­nkt slagter

- BJARKE VESTESEN PRIVATFOTO

Hele fem steder er der fundet dna på den dræbte Hanne With, som matcher den 53- årige slagter fra Randers.

Han blev for tre uger siden anholdt, fremstille­t og varetægtsf­ængslet for det brutale drab begået på 34 år siden.

Det fandt sted i den narkoprost­ituerede 23- årige Hanne Withs egen lejlighed i Fensmarksg­ade på Nørrebro i København nytårsnat 1990, og takket være en ny dna- teknik med slægtskabs- søgning lykkedes det så mange år efter at kæde de fundne beviser fra dengang sammen med dna fra en søn til den 53- årige mand.

Dna på og i lommer

Ifølge retsbogen fra grundlovsf­orhøret, Ekstra Bladet har fået aktindsigt i, fremgår flere detaljer om de steder på hendes bukser, hvor den 53- åriges dna var afsat med mere end én million ganges sandsynlig­hed.

Ifølge de retsgeneti­ske undersøgel­ser sad hans dna ét sted udvendigt ved venstre forlomme, to steder udvendigt ved højre forlomme, ét sted indvendigt i venstre forlomme og ét sted indvendigt i højre baglomme.

Hanne With blev fundet dræbt af adskillige knivstik, men trods omfattende efterforsk­ning i begyndelse­n af 1990 og flere vidner senere lykkedes det aldrig at finde drabsmande­n.

I byen samme nat

Den 53- årige slagter, som nægter drabet på Hanne With, var netop i København den nytårsnat. Han aftjente sin værnepligt om bord på korvetten Olfert Fischer, som lå på Holmen, og efter eget udsagn var han i byen kort forinden drabstidsp­unktet på det dengang populære og kendte musikspill­ested Lades Kælder i Kattesunde­t ved Strøget i København.

Han nægter at have haft kendskab til Hanne With, ligesom han nægter at have været sammen med, kontaktet eller rørt ved en prostituer­et.

At hans dna er sat på Hanne Withs blå cowboybuks­er, har han ikke givet nogen forklaring på.

Spor på antennekab­el

Men ikke alene bukserne sidder hans dna på med stor sandsynlig­hed. Et antennekab­el var revet ud af væggen med så voldsom en kraft, at stikket var bøjet. Kablet blev brugt til at stranguler­e Hanne With med.

På antennekab­let er der ifølge udskriften fra retsbogen fundet biologiske spor, hvor dna- profilen for materialet ligeledes er beregnet til at være 1880 gange mere sandsynlig­t at stamme fra den 53- årige slagter end fra en anden person i den danske befolkning.

Han afgav et mundskrab med dna, umiddelbar­t efter at han for tre uger siden var blevet anholdt på sin arbejdspla­ds, et slagteri i det nordlige Jylland. Det var samme aften på dagen for anholdelse­n, at retsgeneti­sk afdeling på Retsmedici­nsk Institut havde analyseret mundskrabe­t og kunne konstatere, at der var et såkaldt match mellem de biologiske spor på cowboybuks­erne og antennekab­let og den 53- årige slagter.

 ?? POLITIFOTO ?? Genåbnet sag
Den formodede gerningsma­nd afsatte mange biologiske spor. Den 53- årige slagter fra Randers nægter sig dog skyldig.
POLITIFOTO Genåbnet sag Den formodede gerningsma­nd afsatte mange biologiske spor. Den 53- årige slagter fra Randers nægter sig dog skyldig.
 ?? ?? Den 53- årige slagter fra Randers er omfattet af navneforbu­d. Han var på drabstidsp­unktet værnepligt­ig på korvetten Olfert Fischer på Holmen i København.
Den 53- årige slagter fra Randers er omfattet af navneforbu­d. Han var på drabstidsp­unktet værnepligt­ig på korvetten Olfert Fischer på Holmen i København.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark