Ekstra Bladet

JON SKAL REDDE SVERIGE

Jon Dahl Tomasson er som den første udlænding nogensinde blevet ansat som svensk landstræne­r

- MADS GLENN WEHLAST, BOLD

Jon Dahl Tomasson er ny svensk landstræne­r.

Den 47- årige danske landsholds­profil og alltime topscorer sammen med Poul Tist Nielsen bliver historisk. For han bliver den første udlænding til at træne det svenske landshold.

Med ansættelse­n af Jon Dahl Tomasson som förbundska­pten går det svenske fodboldfor­bund helt nye veje i jagten på at genrejse svensk landsholds­fodbold.

Efter flere års uafbrudt nedtur er Sverige nu havnet i Nations League Cgruppe, hvor der venter kampe mod nationer som Azerbajdzj­an, Estland og Slovakiet.

Kendt i Sverige

Der venter Jon Dahl Tomasson et kæmpe arbejde med få det svenske landshold tilbage på sporet efter flere år med kiksede slutrunder til følge.

Kim Källström, den nye fodbolddir­ektør i det svenske fodboldfor­bund, har været stor fan af at prøve noget nyt og i den forbindels­e få Jon Dahl Tomasson ind som ny landstræne­r.

For det svenske fodboldfor­bund har det været vigtigt at få en landstræne­r som i forvejen er kendt og har et fodboldnav­n i Sverige.

Det har den 47- årige dansker, der leverede store resultater med Malmö, som han vandt mesterskab­et med to år i træk. Samtidig førte han klubben til Champions League- gruppespil­let.

Fire testkampe

Individuel­t er der meget kvalitet i den svenske landsholds­trup med spillere som Victor Lindelöf, Emil Forsberg, Jens Cajuste, Viktor Claesson, Alexander Isak, Dejan Kulusevski, og Viktor Gyökeres.

Det svenske landshold spiller sine kommende landskampe i marts mod hhv. Portugal på udebane og Albanien på hjemmebane. Siden venter to kampe i juni, hvor to EM- deltagere venter. Det gælder Danmark og Serbien.

Derved får Jon Dahl Tomasson fire testkampe, før det går løs med Nations League til efteråret.

Det er først i 2025 kvalifikat­ionen til VM i 2026 bliver skudt i gang.

Sverige er aktuelt rangeret som nummer 26 på FIFA’s rangliste.

 ?? FOTO: JONATHAN NACKSTRAND/ RITZAU SCANPIX ?? Det svenske landshold rangerer i øjeblikket som nummer 26 på verdensran­glisten.
FOTO: JONATHAN NACKSTRAND/ RITZAU SCANPIX Det svenske landshold rangerer i øjeblikket som nummer 26 på verdensran­glisten.
 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Den danske legende er ikke noget fremmed navn i svensk fodbold. Som cheftræner i Malmö FF vandt danskeren mesterskab­et to år i træk, ligesom han førte holdet til Champions League- gruppespil­let.
FOTO: JONAS OLUFSON Den danske legende er ikke noget fremmed navn i svensk fodbold. Som cheftræner i Malmö FF vandt danskeren mesterskab­et to år i træk, ligesom han førte holdet til Champions League- gruppespil­let.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark