Ekstra Bladet

ANHOLDT EFTER 30 ÅR PÅ FLUGT

LEVEDE DOBBELTLIV: 65- årig terrorpens­ionist anholdt i Berlin efter mange års menneskeja­gt

- SUNE FISCHER

Så gik den ikke længere. Efter 30 års flugt lykkedes det politiet mandag aften at anholde 65- årige Daniela Klette.

Sammen med de to næsten jævnaldren­de Burkhard Garweg og Ernst- Volker Staub.

Sidstnævnt­e mener de tyske myndighede­r, at Daniela Klette enten dannede par – eller har dannet par med.

Med anholdelse­n er politiet kommet et skridt nærmere på slutningen af den omfattende menneskeja­gt, som man gennem de seneste knap otte år har haft rettet imod den efterlyste, midaldrend­e trio.

Havde pistol

De tre efterlyste har ifølge myndighede­rne udgjort den sidste rest af den venstreeks­treme terrorgrup­pe Rote Armee Fraktion, der ellers officielt nedlagde sig selv i 1998.

Politiet anholdt den 65årige Klette i Berliner- bydelen Kreuzberg, hvor den efterlyste kvinde har holdt sig skjult i over 20 år. Her var hun i besiddelse af en pistol og to magasiner.

Flere tyske medier beskriver, hvordan hun under navnet Claudia har ført et helt almindelig­t liv, hvor hun blandt andet dagligt har luftet sin hund og hilst venligt på naboer.

Efterlyst i 2016

Bag facaden var hun en af Tysklands mest efterlyste personer, og jagten på trioen har været fulgt tæt af de tyske medier.

Senest medvirkede politiet i det populære tv- program ’ Aktenzeich­en XY Ungelöst’ – et program, der beskæftige­r sig med efterlysni­ng af kriminelle – og efter udsendelse­n kom der flere gode tips, der øjensynlig­t førte politiet på sporet af den 65- årige Klette.

Politiet i delstaten Niedersach­sen gik første gang offentligt i 2016 med efterlysni­ng af Klette, Garweg og Staub fordi man mistænkte dem for at stå bag en serie voldsomme røverier og røverifors­øg rettet imod pengetrans­porter og store varehuse.

Politiet formodede, at pengene fra røverierne blev brugt til at finansiere det illegale liv under falsk identitet – hvilket i sig selv må have været lidt af en bedrift i det stadig mere digitalise­rede samfund.

De efterlyste har ikke levet fuldstændi­g afsondret. Flere tyske medier har beskrevet, hvordan politiet i marts i fjor gennemført­e en række ransagning­er hos familiemed­lemmer til Garweg i Hamburg og Frankfurt am Main.

Her fandt man to breve fra den efterlyste.

 ?? ??
 ?? FOTO: JOHN MACDOUGALL/AFP/ RITZAU SCANPIX ?? Daniela Klette blev anholdt mandag aften i Berlin- bydelen Kreuzberg, hvor hun menes at have opholdt sig de sidste 20 år under et andet navn.
FOTO: JOHN MACDOUGALL/AFP/ RITZAU SCANPIX Daniela Klette blev anholdt mandag aften i Berlin- bydelen Kreuzberg, hvor hun menes at have opholdt sig de sidste 20 år under et andet navn.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark