Ekstra Bladet

LAGDE PRES PÅ AMBASSADE

På spanden i Thailand CORONA- ISOLATION: Nye oplysninge­r viser, at Henrik Qvortrup forsøgte at få særbehandl­ing af myndighede­rne, da han var ramt af corona i Thailand

- PERNILLE CHRISTENSE­N PRIVATFOTO

Ekstra Bladets tidligere chefredakt­ør Henrik Qvortrup forsøgte i 2021 at udnytte sin position til at slippe ud af corona- isolation i Thailand. Det viser en korrespond­ance mellem Qvortrup og Udenrigsmi­nisteriet, som Frihedsbre­vet har fået aktindsigt i.

Da chefredakt­øren i december 2021 landede i Thailand, blev han testet positiv for covid- 19 og røg durk i isolation. Først i en feriebolig og siden på sygehuset – som alle andre smittede turister.

Det ufrivillig­e ophold på det thailandsk­e sygehus, var mere end Henrik Qvortrup fandt rimeligt.

Ekstra Bladet bragte på redaktøren­s opfordring flere artikler om hans situation i Thailand, ligesom Qvortrup ifølge Frihedsbre­vet brugte sin chefredakt­ør- autosignat­ur, når han skrev til Den danske Ambassade i håb om, at de danske myndighede­r kunne hjælpe ham.

Den danske ambassadør i Thailand, Jon Thorgaard, fik flere henvendels­er fra Henrik Qvortrup, og Thorgaard svarede ifølge Frihedsbre­vets aktindsigt i korrespond­ancen, at isolations- situatione­n var den samme for alle smittede turister i Thailand – altså at de røg i isolation.

Alligevel skrev ambassadør­en, at han ville kontakte de lokale myndighede­r.

Dagen efter den melding sendte Henrik Qvortrup til de danske myndighede­r et link til en artikel, der på hans opfordring blev bragt på Ekstra Bladet, og i en sms skrev han ifølge aktinsigte­n følgende:

’ Så ramte historien et førende dansk dagblad. Brug den gerne til at lægge alt det pres, I kan. bh Henrik.’

’ Bare et forslag’

Ekstra Bladet var i går i kontakt med Henrik Qvortrup for at få svar på, hvorfor han lagde pres på myndighede­rne for at få særbehandl­ing. Han henviser til de udtalelser, han har givet i sagen til Frihedsbre­vet, og han har derudover ikke yderligere at tilføje.

Til mediet siger Qvortrup, at han aldrig har ment, at han skulle behandles særligt, men at han som dansk statsborge­r i knibe i udlandet tog kontakt til Udenrigsmi­nisteriet.

Qvortrup kalder det desuden for ’ bare et forslag’ til Udenrigsmi­nisteriet, at de kunne sende artiklen til de thailandsk­e myndighede­r i forsøg på og forhåbning om, at det kunne ændre isolations- situatione­n.

Så ramte historien et førende dansk dagblad. Brug den gerne til at lægge alt det pres, I kan

 ?? ?? Henrik Qvortrup afviser, at han forsøgte at få særbehandl­ing.
Henrik Qvortrup afviser, at han forsøgte at få særbehandl­ing.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark