Ekstra Bladet

WOZZY GÅR DØD

TENDENS: Peter Bastiansen mener, at Caroline Wozniacki har et stort problem, hvis hun skal ud i et afgørende tredje sæt – i går tabte hun igen i sidste sæt

- LASSE CLAES

Det blev en kort fornøjelse for Caroline Wozniacki ved WTA- turneringe­n i San Diego.

Den 33- årige tennisstje­rne tabte nemlig sin første kamp i går morges dansk tid til Anna Blinkova.

Danskeren tabte i tre sæt til verdensran­glistens nummer 51 med cifrene 6- 1, 4- 6, 1- 6.

Hvis du spørger Peter Bastiansen, så er der især en ting, der halter for det enorme sportsnavn med dansk pas.

– Jeg sad og så kampen. Jeg synes, at hun spiller fantastisk tennis i halvandet sæt. Og så går hun fuldstændi­g død ligesom ved Australian Open. Hun har simpelthen ikke fysikken til at spille en hel kamp på et højt niveau, og det er pokkers ærgerligt, for hun er en bedre spiller. Det synes jeg i hvert fald, siger han og fortsætter:

Jeg synes, det har været tydeligt, at hun i øjeblikket er et pænt stykke bare fra top 50

– Det er rigtig ærgerligt, at fysikken kun holder til halvandet sæt. Det er bare ikke nok i tennis – det svarer til, du kun kan spille en halvleg i fodbold. Det gør, at hun bliver træt. Når hun bliver det, så kommer fejlene, og så bliver hun frustreret. Hun var slet ikke i nærheden i tredje sæt.

En anden tilværelse

Kampen mod Anna Blinkova var Caroline Wozniackis første tællende opgør, siden hun røg ud i anden runde ved Australian Open i sidste måned.

Tenniseksp­erten fra TV 2 Sport er ikke i tvivl om, at det er et problem, at hun ikke spiller mere.

– Det er to ting i det. Som du selv nævner, spiller hun ikke nok turneringe­r, og så kan du ikke forvente at være med blandt de bedste. Derudover træner hun ikke nok fysisk, og det er blevet tydeligt i både Australien og i San Diego. Hun kan ganske enkelt ikke stå distancen. Og når man kender Caroline, så var det hendes varemærke, at hun kunne løbe alle ned.

– Men onsdag så vi tydeligt, at det kan hun ikke mere. Der er kommet børn ind i billedet og for meget hygge. Det er også fint nok, men hvis man vil op blandt de bedste i verden, kræver det en lidt anden tilværelse.

Et stykke fra top 50

Der går dog ikke lang tid, før Caroline Wozniacki kan få revanche på tennisbane­n. Hun er således tilmeldt Indian Wells, der begynder 6. marts.

Peter Bastiansen vil dog ikke skrue forventnin­gerne alt for højt op.

– Hjertet siger ja, og hjernen siger nej. Jeg synes, det har været tydeligt, at hun i øjeblikket er et pænt stykke bare fra top 50. Spillemæss­igt kan hun godt være med, men der er så kort tid til Indian Wells, at hun ikke kan komme i den krævede fysiske form.

– Det skal bygges op over flere måneder. Det kan hun ikke nå, så hvis vi skal tale om ambitioner på hendes vegne, så er de meget små, siger Peter Bastiansen.

 ?? FOTO: ORLANDO RAMIREZ/ RITZAU SCANPIX ?? Danskeren tabte i tre sæt til Anna Blinkova. Nederlag
FOTO: ORLANDO RAMIREZ/ RITZAU SCANPIX Danskeren tabte i tre sæt til Anna Blinkova. Nederlag
 ?? FOTO: ORLANDO RAMIREZ/ RITZAU SCANPIX ?? Caroline Wozniackis næste turnering er Indian Wells.
FOTO: ORLANDO RAMIREZ/ RITZAU SCANPIX Caroline Wozniackis næste turnering er Indian Wells.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark