Ekstra Bladet

FORSIGTIG OPTIMIST

Der er stadig spørgsmåls­tegn ved Haas- racerens konkurrenc­edygtighed, men Kevin Magnussen føler, at teamet er et bedre sted end for et år siden

- Jonas Hüttel

SAKHIR ( Ekstra Bladet): Oven på sidste års nedtur er der anderledes optimisme at spore hos Kevin Magnussen og Haas, før det for alvor går løs lørdag i Bahrain til årets første grandprix.

Eller forsigtig optimisme, for der er ingen forventnin­g om, at VF- 24’ eren har naturlig fart til top ti.

– Efter sidste års vintertest her var vi lidt mere pessimisti­ske. Nu er vi lidt mere optimistis­ke. Det er også en følelse af en frisk start, fordi Ayao er kommet til og har skabt en ny dynamik i teamet, siger Kevin Magnussen til Ekstra Bladet.

– Nye muligheder, ny energi, og det giver en slags ny atmosfære. Under testen lod det til, at vi er et lidt bedre sted, når vi taler fart lørdag kontra søndag.

– Om det generelle niveau er højt nok, mangler vi stadig at finde ud af. Vi forventer ikke store ting, men forhåbentl­ig kan vi være stærke om søndagen over lørdag og så tage den derfra.

Med holdenes avancerede værktøjer og adgang til gps- data plejer de at have en god fornemmels­e af, hvor de ligger i hakkeorden­en til sæsonpremi­eren.

Sværere end normalt

Kevin Magnussen tør ikke rigtig spå om den.

– Det har af en eller anden årsag været sværere i år at regne ud, hvor vi er, og hvor alle andre er. Det er svært at få et tydeligt billede, siger danskeren.

Vintertest­en var atypisk. Holdene arbejdede på deres individuel­le svagheder, lavede sjældent det samme ude på banen, og nogle af dem fyldte sågar brændstof på under løbssimula­tioner for at maskere deres sande fart.

Uanset hvordan det går Magnussen og Haas til første løb, kan billedet hurtigt ændre sig. Bahrain Internatio­nal Circuit er meget ru og hård ved dækkene, men samtidigt en atypisk bane med andre krav til bilen end mere traditione­lle racerbaner.

– Den er meget unik. Selv hvis vi klarer os godt her, er der stadig spørgsmåls­tegn ved, hvordan vi klarer os på andre baner. En god weekend her betyder ikke, at vi kan være selvsikre i forhold til resten af sæsonen. Vi skal bare konstant være på bolden.

Endnu ikke sikre

– Vi mangler stadig at få bekræftet om det skift, vi har lavet med bilen hen over vinteren, fungerer eller ej. Men vi er forsigtige optimister og mener, at vi bevæger os i den rigtige retning, siger Kevin og fortsætter:

Det er også en følelse af en frisk start

Vi skal bare konstant være på bolden

– Det store spørgsmåls­tegn er naturligvi­s, hvordan vi løfter hele niveauet, så vi kan kæmpe i toppen af midterfelt­et.

Årets optimisme bunder i, at årets VF- 24 lader til at kunne køre racerløb, hvad forgængere­n ikke kunne.

Al fokus var været på at rette det.

– Men det giver ingen mening at være meget stabil om søndagen, hvis vi er de langsomste på banen. Men lige nu handler det om at fikse vores største problem, siger Magnussen.

Grandprixe­rne i Bahrain og Saudi- Arabien køres om lørdagen. Det sker af hensyn til saudierne, da den hellige fastemåned ramadan indledes søndag 10. marts. Dermed kan man nå at afvikle løbet i Jeddah lige inden. Reglemente­t dikterer minimum en uge mellem løb.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? FOTO: HOCH ZWEI PHOTOAGENC­Y/ RITZAU SCANPIX ?? Holder haas- tigheden
I weekenden begynder årets første grandprix i Bahrain, og for Haas og Kevin Magnussen er det spændende, om sidste års udfordring­er er blevet løst. I et interview med danskeren er der dog en forsigtig optimisme at spore.
FOTO: HOCH ZWEI PHOTOAGENC­Y/ RITZAU SCANPIX Holder haas- tigheden I weekenden begynder årets første grandprix i Bahrain, og for Haas og Kevin Magnussen er det spændende, om sidste års udfordring­er er blevet løst. I et interview med danskeren er der dog en forsigtig optimisme at spore.
 ?? FOTO: SIMON GALLOWAY/ HAAS F1 TEAM ?? Kevin Magnussen var ved godt mod før sæsonstart.
FOTO: SIMON GALLOWAY/ HAAS F1 TEAM Kevin Magnussen var ved godt mod før sæsonstart.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark