Ekstra Bladet

LUKSUSROCK­ER RYGER I FÆNGSEL

FÆLDET AF SKY-TELEFON: Den kontrovers­ielle Hells Angels-veteran Jesper Hagbarth, også kendt som ’ Mujaf’, er blevet idømt syv år bag tremmer efter en tilståelse­ssag

- CECILIE ERLAND BJARKE VESTESEN

Fra luksusliv til fængselsce­lle.

Ved Retten i Kolding blev den 50- årige rockervete­ran Jesper Hagbarth Zoza, i miljøet kendt som ’ Mujaf ’, sat skakmat i går formiddag.

Efter et kort grundlovsf­orhør tilstod han at have forsøgt at sælge syv kilo kokain og 100 kilo hash i Kolding- området og modtog en straksdom på syv års fængsel.

Det oplyser specialank­lager Anna Holm Christense­n, der var mødt for Sydøstjyll­ands Politi.

Mujaf- profil på Sky

Hun fortæller, at efter hun havde læst en dokumentat­ionsrappor­t op om, at det var ’ Mujaf ’, der stod bag en profil på den krypterede besked- tjeneste Sky, og i perioden februar til marts 2021 forsøgte at afsætte 1,1 ton hash og syv kilo kokain, tilstod han prompte.

Herudover mente politiet, at han også havde forsøgt at sælge tre skydevåben, men det erkendte han ikke, og anklageren indvillige­de i at lade sigtelsen falde.

Ifølge anklageren var både forsvarer og anklager ’ ret enige om, at straffen skulle lyde på syv år.’

Han modtog dommen på stedet.

Ifølge Sydøstjyll­ands Politi blev Jesper Hagbarth Zoza anholdt torsdag klokken 10 på en adresse i Kolding under en koordinere­t aktion. Aktionen skete i en fælles indsats sammen med andre politikred­se, som ud over Kolding foretog ransagning­er i København og på Vestsjælla­nd.

Samtidig blev en 25- årig kvinde anholdt i København og sigtet for hæleri i forbindels­e med sagen, men ifølge politiet har det ikke været nødvendigt at fremstille hende i grundlovsf­orhør.

Jesper Hagbarth Zoza, der tidligere hed Olsen, var i en længere årrække en del af klubben i Aarhus, men var ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r hovedarkit­ekten bag rockernes ekspansion til Kolding, hvor han nu har bopæl.

Her valgte man at optage en lang række lokale gadebande- medlemmer i foråret 2023.

Den 50- årige rockervete­ran og hans hovedrolle i afdelingen blev foreviget, da et billede med Jesper Hagbarth i midten, flankeret af de nye prøvemedle­mmer, blev delt på Instagram.

Tusinder af følgere

I det hele taget har Jesper Hagbarth Zoza været en af de mange danske Hells Angels- rockere, der øjensynlig­t ikke har levet efter devisen ’den der lever stille, lever godt’.

På hans Instagram- profil med mange tusind følgere og på TikTok har han i årevis profileret sit rockerliv

og med en blanding af tropiske rejsebille­der og Hells Angels- merchandis­e ført sig frem på første klasse med dyre biler og Rolexure.

Det er nu skiftet ud med en tilværelse bag lås og slå. Men rockeren kender udmærket til livet bag murene.

Drabsforsø­g

Under den store rockersag i starten af 10’ erne var Jesper ’ Mujaf ’ varetægtsf­ængslet i 16 måneder fra maj 2010 til september 2011.

Han var tiltalt for drabsforsø­g på ’ Lille A’ under konflikten mellem Blågårds Plads og Hells Angels i hovedstads­området sammen med en lang række andre rockere, som blev fældet af den tidligere AK81’ er Martin Fryd Pedersen. Han vidnede mod dem i retten.

’ Guldfuglen’ pegede også på Hagbarth, men retten fandt, at det ikke var bevis nok, og frikendte den dengang 40- årige rocker.

I første omgang afviste Københavns Byret at tilkende ham erstatning, men Østre Landsret besluttede efterfølge­nde, at han skulle have 741.000 kroner for sin uretmæssig­e varetægtsf­ængsling i cirka 16 måneder.

Mujafs smykke med indskrifte­n ’ Zoza’.

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? På kant med loven
Jesper Hagbarth Zoza alias ’ Mujaf’ var blandt andet med, da der for et år siden var fest hos Hells Angels i Aarhus. Det samme var politiet, som registrere­de alle gæsterne.
FOTO: ERNST VAN NORDE På kant med loven Jesper Hagbarth Zoza alias ’ Mujaf’ var blandt andet med, da der for et år siden var fest hos Hells Angels i Aarhus. Det samme var politiet, som registrere­de alle gæsterne.
 ?? PRIVATFOTO ?? Rockeren er kendt for at have hang til en luksuriøs livsstil med dyre mærkevarer.
PRIVATFOTO Rockeren er kendt for at have hang til en luksuriøs livsstil med dyre mærkevarer.
 ?? ??
 ?? FOTO: TIKTOK ??
FOTO: TIKTOK

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark