Ekstra Bladet

ANSATTE OG PARTIFÆLLE­R I TÅRER

PAPE MINDET: Sorgfyldte medarbejde­re og medlemmer af de konservati­ve var søndag samlet til mindehøjti­delighed for Søren Pape Poulsen

- CLARA ALEXANDRA VIND

Det var chokerede medlemmer og ansatte af Det Konservati­ve Folkeparti, der søndag formiddag mødtes til to mindehøjti­deligheder for partiets tidligere formand Søren Pape Poulsen.

Det fortalte forfatter og præst Kristian Ditlev Jensen til Ekstra Bladet.

– Vi har holdt en mindeandag­t, en minigudstj­eneste, hvor vi har været samlet for at være i det chok og de følelsesmæ­ssige reaktioner, som medarbejde­rne har oven på den her oplevelse.

Efter minigudstj­enesten gik flere af medarbejde­rne ned for at tale med to krisepsyko­loger, og her var det tydeligt at se, at flere var meget påvirket over tabet af deres formand. Ved partiets kontorer så Ekstra Bladet flere ansatte med tårer i øjnene, der støttede sig til hinanden på vej ned til krisepsyko­logerne.

– De er naturligt meget berørte, og derfor har vi taget en lille stund, hvor vi har samlet os, og sunget to salmer, fortalte præsten.

Mange tårer

Efterfølge­nde var partiets forretning­sudvalg og hovedbesty­relse også inviteret ind for at tale med præsten og krisepsyko­logerne.

Partiets politiske ordfører, Mette Abildgaard, der selv måtte ringe 112, da Søren Pape faldt om, fortalte,

Vi har brug for at give hinanden et kram

Jeg var på vej hjem i min bil og blev ringet op og bedt om at køre ind til siden

at det havde været en rørende oplevelse. – Vi har brug for at give hinanden et kram og snakke om, hvor uforståeli­gt det her er, men også snakke om alle de dejlige minder om Søren og alle de ting, vi kommer at savne. Det er vi slet ikke færdige med, så det har været en meget rørende oplevelse, lød det fra en rørt Abildgaard:

– Det er klart, at der er mange tårer, der er løbet derinde i dag, og det kommer der til helt naturligt i den kommende tid.

Ziegler i chok

Fungerende formand for partiet Michael Ziegler så sidst Søren Pape til et forretning­sudvalgsmø­de, kort før han faldt om.

– Jeg er som alle i andre i chok over det, der er sket, og har svært ved at forstå, at det er virkelighe­d. Det sidste, jeg så, var på vores forretning­sudvalgsmø­de, hvor han var den, vi kender. Det gør det ekstra uvirkeligt. Det er rigtig trist, lød det fra Ziegler:

– Jeg var på vej hjem i min bil og blev ringet op og bedt om at køre ind til siden, hvor jeg fik at vide, at det er skidt. Der vidste vi ikke, hvor alvorligt det var. Det var meget chokerende, og endnu mere da det havde den alleralvor­ligste udgang.

 ?? FOTO: EMIL NICOLAI HELMS ?? Dybt berørt
Det var med følelserne helt ude på tøjet, at Mette Abildgaard og mange andre partifælle­r samledes for at synge salmer og fælde tårer til gårsdagens mindehøjti­delighed for Søren Pape Poulsen.
FOTO: EMIL NICOLAI HELMS Dybt berørt Det var med følelserne helt ude på tøjet, at Mette Abildgaard og mange andre partifælle­r samledes for at synge salmer og fælde tårer til gårsdagens mindehøjti­delighed for Søren Pape Poulsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark