Ekstra Bladet

MORDER KUNNE IKKE LEVE UDEN NATASJA

BLÆST OMKULD AF KNIVDRAB: Den 26- årige socialpæda­gog Natasja Borups brutale død som offer for mentalt ustabil ekskæreste­s knivstik har for altid forandret hendes mors og stedfars liv

- TORSTEN RUUS

– Min første tanke efter vores datters død var: Gid jeg kunne live Frederik op og fortælle ham, at han har smadret mit og mange andre menneskers liv.

Det siger Kristina Borup fem måneder og to døgn efter en ulykkelig ekskæreste­s knivdrab på den ulykkelige kvindes 26- årige datter Natasja sidste efterår i den yderst vellidte socialpæda­gogs lejlighed på Frederiksb­erg.

Kristina Borups spontane vrede er siden afløst af en følelse af meningsløs­hed og dyb, dyb sorg.

– Vores liv sluttede den aften. Det blev blæst omkuld, og vi er for evigt forandrede. Der er kommet et låg på. Vi kan ligesom aldrig blive rigtig glade, for vi skal lære at leve med en fundamenta­l mangel. Alting er første gang, siger Kristina Borup, der oplevede den første tid efter datterens død som en uendelig kamp for overlevels­e.

– Jeg priser mig lykkelig for, at vi har et sindssygt godt netværk og ikke står helt alene med vores sorg, forklarer hun.

Kristina Borup og Natasjas stedfar, Michael Nielsen, har nu i et eksklusivt interview med Ekstra Bladet valgt at sætte ord på det værste halve år i deres liv.

Frederik begik selvmord

Gerningsma­nden, den 29årige CBS- studerende Frederik Nalaed Kaas- Sørensen, tog resolut sit eget liv få sekunder efter det fatale knivstikke­ri 3. oktober i sin ekskæreste­s stuelejlig­hed på Mørk Hansens Vej.

Københavns Politis afsluttede efterforsk­ning, som den afdøde kvindes nærmeste familie har fået indblik i og uddybet, viser, ifølge forældrepa­rret, at ekskæreste­n omkring klokken 22.30 spontant fandt drabsvåben­et i Natasjas køkken.

Det skete cirka seks minutter efter, at han var brudt ind ved at knuse en terrasseru­de på Mørk Hansens Vej med et knytnævesl­ag, og få uger efter, at Natasja havde afsluttet deres parforhold og bedt ekskæreste­n om at flytte.

Hun kunne ikke leve med

Vores liv sluttede den aften

det alvorlige tillidsbru­d, at Frederik havde været hende utro med en anden kvinde hen over sommeren.

Det første stik ramte ofret i brystkasse­n. Det næste skar Natasjas halspulsår­e over og var næsten øjeblikkel­igt dødbringen­de.

Ikke forberedt

– Det er vigtigt for os, at vi nu ved, at Frederik ikke planlagde det, men at det skete spontant, og at han sandsynlig­vis havde en uopdaget diagnose. En psykisk sygdom, som betød, at han ikke ville forstå, at Natasja ikke længere ville ham, siger Kristina Borup og bekræfter, at han næsten hver dag og igen og igen i de sidste uger af Natasjas liv blev ved med at opsøge hende privat og på hendes arbejdspla­ds.

Det er vigtigt for os, at vi nu ved, at Frederik ikke planlagde det, men at det skete spontant

– Jeg tror, at Frederik hægtede sit liv op på Natasja, og at han ikke kunne leve uden hende, siger moren, som hele vejen igennem var tæt på ham og hende under det unge pars forhold fra efteråret 2022.

Michael Nielsen er enig i, at den 29- årige CBS- studerende må have mistet besindelse­n, fordi han ikke kunne kapere Natasjas endegyldig­e afvisning.

– Det faktuelle er, at Frederiks søge- historik viser, at han ikke havde forberedt sig. Han medbragte ikke en kniv. Hans tanke med at møde uanmeldt op hos Natasja den aften var, at han håbede på, forholdet til hende havde en fremtid for sig. Natasja melding var så, at hun ønskede et liv uden Frederik, siger Michael Nielsen.

– Det er trods alt en trøst, at Natasja ikke nåede at være bange, tilføjer Kristina Borup stille.

 ?? HENNING HJORTH ?? For Natasjas mor, Kristina Borup, og stedfar, Michael Nielsen, er sorgen over tabet uendelig dyb.
HENNING HJORTH For Natasjas mor, Kristina Borup, og stedfar, Michael Nielsen, er sorgen over tabet uendelig dyb.
 ?? PRIVATFOTO ?? Natasja Lehmann Borup blev dræbt af knivstik i sin stuelejlig­hed på Frederiksb­erg en sen aften i oktober 2023.
PRIVATFOTO Natasja Lehmann Borup blev dræbt af knivstik i sin stuelejlig­hed på Frederiksb­erg en sen aften i oktober 2023.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark