Ekstra Bladet

BOSSENS STORE PLAN

Næste altafgøren­de del af Haas’ redning er iværksat, mens sæsonpremi­eren var domineret af Red Bull- ballade og saftige rygter om også Verstappen- klanen

- Jonas Hüttel FOTO: QIAN JUN/GETTY IMAGES F1 TEAM GALLOWAY/HAAS FOTO: SIMON

SAKHIR ( Ekstra Bladet): Første del af redningspl­anen på Kevin Magnussens team er der sat et V- tegn ved. På Bahrain Internatio­nal Circuits ubarmhjert­ige asfalt kunne VF- 24’ eren køre racerløb.

Hvor god grundpakke­n er, vil de kommende løb under meget forskellig­e forhold afsløre.

Næste del af teamchef Ayao Komatsus store plan er altafgøren­de.

Formel 1 står aldrig stille, og lige nu håber stort samtlige teams på, at de kan kopiere, hvad McLaren gjorde sidste år.

Opgraderin­ger, der katapulter­er dem mod sejre, podier og sikre point.

Siden Haas- teamets fødsel har deres problem været, at de aldrig effektivt har gjort en bil hurtigere i løbet af sæsonen.

En aggressiv udvikling skal ændre det i 2024.

Udvikler aggressivt

Efter en succesfuld vintertest blev de første opgraderin­ger sat i produktion. Den nye tekniske chef Andrea De Zordo bekræfter til Ekstra Bladet en målsætning om at introducer­e dem i femte eller sjette løb; det vil sige Shanghai eller Miami.

For teamet er det positivt, at bilen opførte sig som forventet, selv om den generelt mangler downforce og har en svaghed i højhastigh­edssving.

Derfor har Komatsu trykket på knappen.

– Jeg forventede, at vores bil ville være blandt de bagerste i Bahrain. Så derfor er man nødt til at udvikle aggressivt, ikke?

– Du kan ikke vente, til du har set den i aktion. Alle ting, som er på vej, gik ud fra, at vinterens udvikling gik i den rigtige retning, siger Ayao Komatsu.

Små justeringe­r

Produktion af avancerede karbondele er en langsom proces, og endnu langsommer­e for Haas, fordi de udlicitere­r produktion­en til Dallara.

– Hvis der havde været en overraskel­se, skulle vi have ændret retning og gentænkt planerne.

– Efter at have set bilen på banen forstår vi lidt mere. Vi justerer tingene en smule, men ikke noget der sætter os tilbage. Alt er godt, siger han.

Teknisk chef Andrea De Zordo holder stadig et vågent øje med dækhåndter­ingen.

– Alle udviklinge­r på den aerodynami­ske side går efter at forbedre performanc­e, men også for at gøre livet lettere for dækkene. Selv i højhastigh­edssving; hvis du har mere downforce, glider du ikke så meget og ødelægger dækkene, siger han til Ekstra Bladet.

 ?? ?? Under fire øjne
Gene Haas i et stille øjeblik med sin favorit- dansker. og som ventet, udviklinge­n forløber over sæsonIndti­l videre er positivt overrasket
Ayao Komatsu starten.
Under fire øjne Gene Haas i et stille øjeblik med sin favorit- dansker. og som ventet, udviklinge­n forløber over sæsonIndti­l videre er positivt overrasket Ayao Komatsu starten.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark