Ekstra Bladet

POSERER MED DRABSSIGTE­T ROCKER

EFTERLYST: Unge mænd med relation til rockerklub­ben Hells Angels, der er mistænkt for overfald i Aalborg, har tilsynelad­ende befundet sig i udlandet. I weekenden blev en af dem anholdt

- LINETTE KRØGER JESPERSEN SUNE FISCHER CECILIE ERLAND

Tre unge mænd blev efterlyst vidt og bredt i forbindels­e med et brutalt overfald på åben gade på Vor Frue Plads i Aalborg 6. februar i år, hvor offeret blev sprøjtet i ansigtet med peberspray og slået flere gange med et aluminiums­bat og andre genstande. Herunder muligvis sten eller knojern.

Og mens de stadig var efterlyst, dukkede to af dem sidste uge pludselig op på sociale medier, hvor de blandt andre poserede med den drabsefter­lyste Hells

Angels- rocker Hasan Okutan.

Det er 26- årige Rasmus Ørskou Jensen, 21- årige Mathias Meyer Strauss og en 22- årig mand, der er søn af en tidligere Hells Angelsrock­er, der blev efterlyst for overfaldet.

Og det er de sidste to, der står på hver sin side af fire mænd, herunder Hells Angels- rockeren Hasan Okutan, på billedet.

Lørdag klappede fælden for den 22- årige, da han blev anholdt i Københavns Lufthavn, hvor han ifølge politiet kom med fly fra udlandet. Han blev fremstille­t i grundlovsf­orhør i Retten i Hjørring og varetægtsf­ængslet frem til 27. marts. Han nægter sig skyldig.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r fra kilder i miljøet er årsagen til, at han kom tilbage til Danmark fra landflygtigheden i udlandet, at han blev beskyldt af andre rockere for at have talt over sig til politiet i en tidligere sag. Det, der i de kriminelle­s rækker kan betegnes som at være ’stikker’. Derfor fik han nogle lussinger og besked på at forlade Tyrkiet og ikke komme tilbage.

Fremtræden­de rockere

Disse oplysninge­r har Kenneth Rodam, politikomm­issær i Nordjyllan­ds Politi, ingen kommentare­r til.

Hasan Okutan har længe været offentligt efterlyst af Københavns Vestegns Politi for likviderin­gen af Thomas ’ Tito’ Josic i Rødovre i 2019.

På billedet er også en anden fremtræden­de Hells Angels- rocker, der sættes i forbindels­e med alvorlig kriminalit­et, og som ifølge kilder menes at opholde sig i Tyrkiet.

På en video kan man se den 22- årige nu varetægtsf­ængslede knytte næven foran sig, og i samme video kigger Hasan Okutan ind i kameraet med et fast blik og et velplejet fuldskæg og iført en sort habitjakke.

Det er velkendt, at Okutan befinder sig i Tyrkiet, hvor han har fået en højtståend­e rolle i motorcykel­klubbens afdeling i Izmir.

Kilder med indsigt i miljøet fortæller, at selvsamme

Okutan her går under kaldenavne­t ’ Napoleon’.

Kenneth Rodam, politikomm­issær i Nordjyllan­ds Politi, bekræfter, at de er bekendte med, at der eksisterer et billede med to af de mænd, politiet har eftersøgt.

– Det er os ikke ubekendt, at der er et billede, hvor der er seks personer på, hvor to af vores eftersøgte står foran et storcenter i udlandet. Det billede har vi set. Hvornår det er dateret, ved vi ikke, sagde han i sidste uge.

De to andre, 26- årige Rasmus Ørskou Jensen og 21årige Mathias Meyer Strauss, er fortsat eftersøgt.

Det er os ikke ubekendt, at der er et billede, hvor der er seks personer på, hvor to af vores eftersøgte står foran et storcenter i udlandet

 ?? PRIVATFOTO ?? Slog med bat Her ses Mathias Meyer Strauss yderst til venstre og den nu varetægtsf­ængslede 22- årige yderst til højre. Som nummer tre fra venstre står den drabsefter­lyste Hasan Okutan.
PRIVATFOTO Slog med bat Her ses Mathias Meyer Strauss yderst til venstre og den nu varetægtsf­ængslede 22- årige yderst til højre. Som nummer tre fra venstre står den drabsefter­lyste Hasan Okutan.
 ?? POLITIFOTO ?? Også 26- årige Rasmus Ørskou Jensen er efterlyst offentligt med navn og billede i forbindels­e med overfaldet.
POLITIFOTO Også 26- årige Rasmus Ørskou Jensen er efterlyst offentligt med navn og billede i forbindels­e med overfaldet.
 ?? POLITIFOTO ?? Mathias Meyer Strauss er 21 år og offentligt efterlyst.
POLITIFOTO Mathias Meyer Strauss er 21 år og offentligt efterlyst.
 ?? POLITIFOTO ?? Den 22- årige nu varetægtsf­ængslede mand er søn af en tidligere HArocker, og hans lillebror er idømt 12 års fængsel for drabsforsø­g.
POLITIFOTO Den 22- årige nu varetægtsf­ængslede mand er søn af en tidligere HArocker, og hans lillebror er idømt 12 års fængsel for drabsforsø­g.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark