Ekstra Bladet

’ IKKE ACCEPTABEL­T’

SMÆK TIL KEVIN: Både Kevin Magnussen og ingeniører­ne skal gøre det bedre, så forskellen mellem de to Haas- kørere i tidtagning bliver mindre

- JONAS HÜTTEL

SAKHIR ( Ekstra Bladet): Kvalifikationer bliver nøglen til point i denne sæson for Formel 1’s langsommer­e teams, hvis det skal lykkedes dem at snige sig ind i top ti.

Bund- fem er så tæt matchede, at der ikke er råd til selv de mindste fejl.

Derfor bekymrede årets første kvalifikation.

Nico Hülkenberg strålede på ny, mens Kevin Magnussens kvaler på en hurtig omgang fra i fjor så ud til at fortsætte ind i den nye sæson.

Næsten syv tiendedele af et sekund var der mellem Haas- kørernes omgange i Q2, hvilket i Formel 1 er en evighed. Det koster dyrebare placeringe­r på startgridd­en, hvorfor problemet skal fikses.

Allerede fra den kommende weekend i Jeddah.

Forskellen er ikke acceptabel, siger teamchef Ayao Komatsu. Hverken fra Magnussens side eller Haas- ingeniører­nes side.

Har et fiks

– Til kvalifikationen har du brug for en stærk front. Så kan du køre bilen helt på grænsen. Når man fintuner bilen, er Nico rigtig god. Og Nico er rigtig, rigtig god til at få alt ud af den ‘ balancerer på et knivsægbal­ance’, siger japaneren.

– Kevin derimod har brug for en bestemt balance i bilen. I kvalifikationen, for at opnå visse ting, ofre

de han, hvad han fundamenta­lt har brug for ind svingene, så han kunne ikke sætte en omgang sammen. Men vi har lært af det.

– Helt ærligt så er det bare Kevins kørestil. Vi kender den. Vi ved, hvordan det skal fikses. Og vi gør det bedre i Jeddah.

– Han har masser af talent. Det er bare den lille margin, som pludselig bliver til syv tiendedele i Q2. Det er ikke acceptabel­t. Hverken fra hans side eller fra vores side. Vi gør det bedre, siger Komatsu.

Sidste år endte den interne kvalifikations- duel 14- 7 i tysk favør. Fundamenta­lt hadede Magnussen bilen, som ikke kunne køres, som han gerne vil have den til.

Danskeren fik stryg efter noder til og med Ungarns Grand Prix i juli. Fra Belgiens Grand Prix lige før sommerpaus­en og fremefter fik han ændret nogle ting, så de var stort set lige resten af sæsonen.

En af griddens bedste

Komatsu er enig i, at Nico Hülkenberg er en af griddens allerbedst­e på en omgang. Men forskellen på de to skulle gerne reduceres til en tiendedel eller to.

Kan man starte i top ti efter Red Bull, Ferrari, Mercedes og McLaren, forbedres chancerne for et point markant.

Som RB- teamchef Laurent Mekies sagde, kæmpede otte kørere på et eller andet tidspunkt under Bahrains Grand Prix om 11. pladsen.

Alle marginaler tæller.

Helt ærligt så er det bare Kevins kørestil. Vi kender den. Vi ved, hvordan det skal fikses

 ?? FOTO: SIMON GALLOWAY/ RITZAU SCANPIX ?? Dyrebare sekunder
Allerede fra denne weekends grandprix i Jeddah forventer Haas, at Kevin Magnussen forbedrer sig i kvalifikat­ionen.
FOTO: SIMON GALLOWAY/ RITZAU SCANPIX Dyrebare sekunder Allerede fra denne weekends grandprix i Jeddah forventer Haas, at Kevin Magnussen forbedrer sig i kvalifikat­ionen.
 ?? FOTO: GIUSEPPE CACACE/ RITZAU SCANPIX ?? Nico Hülkenberg er særligt skarp under tidtagning.
FOTO: GIUSEPPE CACACE/ RITZAU SCANPIX Nico Hülkenberg er særligt skarp under tidtagning.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark