Ekstra Bladet

NARKO- FEST ENDTE I DRAB

TÅRNHØJ PROMILLE: Bjørn Finn Mortensens krop blev ramt af en køkkenkniv 20 gange, da en privat drukfest igennem det meste af et døgn gik amok i Brøndby Strand

- TORSTEN RUUS

Knivdrabet på 41- årige Bjørn Finn Mortensen var den tragiske og endegyldig­e nedsmeltni­ng efter en nattefest, der sejlede i narkotiske stoffer, bajere, cocktails og spiritus.

En af de fire mænd i den tiltalte, 67- årige mands lejlighed i Brøndby Strand blev bagefter målt til en tårnhøj alkoholpro­mille. Han havde også friske spor af hash, kokain og amfetamin i kroppen.

En anden festdeltag­er erkendte at have indtaget kokain og drukket det meste af en ramme øl og spiritus, og den enlige kvinde i selskabet havde efter eget udsagn drukket i et døgn, da hun blev snittet i halsen med en kniv.

De nærmere detaljer om festen er blevet rullet op i Retten i Glostrup, hvor der ventes at falde dom i næste uge.

Selv døde Bjørn Finn Mortensen som følge af massiv forblødnin­g fra hjerte, nyre, lunger og tarme, og som et resultat af 17 stik og tre snit med en køkkenkniv. En brutal gerning, som værten for festen, den 67- årige pensionist, er tiltalt for, og som han nægter sig skyldig i.

To poser med kokain

I Bjørn Finn Mortensens legeme målte retsmedici­nere en promille på op til 3,19. Det indebærer ifølge netdoktor. dk typisk, at man mister bevidsthed­en og kontrollen med urinblæren. Når rusen bare én promille højere op, er det i mange tilfælde forbundet med livsfare.

Den drabstilta­lte forklarede i afhøringen af ham i retten, at han 25. november 2020, cirka 19 timer før drabet, drak sin første af op imod en ti øl på pubben Munken. Drukfesten fortsatte igennem natten hos en ven og sendere i hans lejlighed i Hallingpar­ken. Her indtog han flere øl og også kokain og spiritus.

– Jeg var fuld, og jeg troede, det var slut, da ( Bjørn Finn Mortensen og en kammerat, red.) hentede flere øl. Jeg gad ikke mere. Jeg ville sove, sagde den ældre mand.

Han har bekræftet, at en af gæsterne havde to poser med kokain med til festen.

Den 41- årige Bjørn Finn Mortensen var, ifølge de andre vidner, snøvlende og i en tilstand, hvor han kun med besvær kunne holde sig på benene. Det var ham, der omkring klokken 10.30 åbnede konflikten ved pludselig af ukendte årsager at gå hen til kvinden i selskabet, trække hendes hoved tilbage ved håret og skære hende i halsen med en køkkenkniv.

Et døgn med druk

Kvinden overlevede, men den efterfølge­nde tumult udløste kort efter det knivstikke­ri, som afsluttede Bjørn Finn Mortensens liv.

Som vidne i retten forklarede kvinden, at hun var ’ meget beruset’, og at hun havde drukket tæt i et døgn. På det tidspunkt i sit liv havde hun generelt et stort alkoholmis­brug.

– Vi var alle påvirkede, fortalte hun.

Den 67- årige mand er ud over drab også tiltalt for at have krænket kvindens blufærdigh­ed og udsat hende for et seksuelt overgreb i en situation, hvor hun sov sin rus ud på en sofa i lejlighede­n. En video optaget af et af vidnerne viser, at han trak trusserne af hende og har en hånd nede omkring kvindens underliv.

Selv har han forklaret, at han ville vække kvinden. Han afviser, at han foretog en seksuel handling. Manden bag videoen, som politiet senere fandt på hans telefon, har forklaret, at det bare var ’sjov og ballade’.

Hændelsen skete mere end to timer før drabet på Bjørn Finn Mortensen. Intet i retsproces­sen tyder på, at den har noget med knivdramae­t at gøre.

Jeg gad ikke mere. Jeg ville sove

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Drukfesten udspillede sig i den her lejlighed i Hallingpar­ken i Brøndby Strand. På billedet arbejder teknikere og efterforsk­ere med at samle spor i timerne efter drabet på Bjørn Finn Mortensen.
FOTO: KENNETH MEYER Drukfesten udspillede sig i den her lejlighed i Hallingpar­ken i Brøndby Strand. På billedet arbejder teknikere og efterforsk­ere med at samle spor i timerne efter drabet på Bjørn Finn Mortensen.
 ?? PRIVATFOTO ?? Den drabstilta­lte mand havde også indtaget kokainpulv­er og drukket tæt natten igennem.
PRIVATFOTO Den drabstilta­lte mand havde også indtaget kokainpulv­er og drukket tæt natten igennem.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark