Ekstra Bladet

Straffes for homofobisk­e sange

En direktør, en assistentt­ræner og flere spillere fra Rapid Wien kan se frem til lange karantæner, da de valgte at fejre en derbysejr med krænkende og homofobisk­e sange

- RAYMUND NELAUSEN

En sejr over rivalerne fra Austria Wien gik langt over stregen for flere spillere og ansatte i Rapid Wien.

Klubben er derfor nu blevet straffet for krænkende og homofobisk­e tilråb efter derbysejre­n, som fandt sted i slutningen af februar, skriver Sports. orf. at.

Disciplinæ­rinstansen i Østrig har valgt at suspendere i alt syv personer fra Rapid Wien, da man har set videoer med den krænkende adfærd under jublen efter kampen.

Homofobisk­e sange

Mediet skriver, at der er tale om administre­rende direktør Steffen Hofmann, assistentt­ræner Stefan Kulovits og spillerne Maximillia­n Hofmann, Nicklas Hedl, Guido Burgstalle­r, Marco Grüll og Thorsten Schick.

På de sociale medier florerer der flere videoer, hvor man kan se personerne fra Rapid Wien synge homofobisk­e sange med deres fans.

– Den østrigske Bundesliga er engageret i kampen mod alle former for diskrimina­tion. Fodboldspi­lleres, træneres og officials rollemodel­effekt går ud over det, der sker på banen. – Indholdet af videoerne er på ingen måde i overensste­mmelse med de værdier, som fodbold som helhed og den østrigske Bundesliga i særdeleshe­d står for.

– Både Rapid og spillerne har troværdigt erklæret, at de er meget kede af begivenhed­erne, meddeler disciplinæ­rinstansen efterfølge­nde.

Direktør Hofmann er blevet suspendere­t i to måneder for æreskrænke­lse, hvoraf en måned er ubetinget, mens Kulovits kan se frem til tre måneders karantæne for diskrimina­tion.

Flere af spillerne er også blevet straffet med længere karantæner, da anfører Burgstalle­r og Grüll misser seks kampe for deres krænkende adfærd. Schick får fem kampe i skyggen.

De to sidste spillere, Hofmann og Hedl, slipper en smule billigere, da de er blevet straffet for at bryde reglerne vedrørende fairplay, og det koster en karantæne på tre kampe. Rapid Wien straffes også som klub, da man har fået en betinget pointstraf på tre point.

 ?? FOTO: ZSOLT CZEGLEDI/ RITZAU SCANPIX ?? Guido Burgstalle­r ( forrest) er en af de fem spillere, der er blevet suspendere­t efter at have deltaget i homofobisk­e sange.
FOTO: ZSOLT CZEGLEDI/ RITZAU SCANPIX Guido Burgstalle­r ( forrest) er en af de fem spillere, der er blevet suspendere­t efter at have deltaget i homofobisk­e sange.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark