Ekstra Bladet

SKØD EKSKONE FORAN BØRNENE

LIVSTID: Hedvig blev kun 41 år – eksmanden opsøgte og dræbte hende foran hendes og børnenes hjem

- LINETTE KRØGER JESPERSEN

For øjnene af deres to fælles sønner satte Sedad Hanic sin pistol op mod sin ekskones kind og trykkede på aftrækkere­n.

Upåvirket af, at børnene på seks og otte år prøvede at få ham til at lade være.

’ Far, du må få min børneopspa­ring, hvis du vil lade mor være,’ fremgik det, at den ældste søn på otte år havde tryglet, da anklageren procedered­e i byretten.

Dengang endte det med lovens strengeste straf for drabet på Hedvig Sardi Blanka, og nu er Vestre Landsret nået frem til samme konklusion. Livstid for drabet, der skete foran en beboelsese­jendom på Ske

lagervej i Aalborg 17. september 2021.

I en pressemedd­elelse om afgørelsen på rettens hjemmeside fremhæves det, at børnene forsøgte at forhindre drabet og overværede, at deres mor blev skudt i hovedet.

Et enigt nævningeti­ng fandt eksmanden skyldig i blandt andet drab, men et flertal af nævningene frifandt ham for tiltalen om psykisk vold.

’ Der var enighed om at straffe tiltalte med fængsel på livstid,’ skriver Vestre Landsret.

’ Hitman fra Balkan’

Sedad Hanic var også tiltalt for en stribe overtrædel­ser af et tilhold, han havde mod at opsøge Hedvig.

’ Jeg er klar. Fra nu af skal vi ikke forhandle. Den, der lever, vinder.’ ’ Og husk man kan ikke blokere en hitman fra Balkan som man kan en e- mail’, er det blandt andet gengivet i anklageskr­iftet.

Ekstra Bladet dækkede sagen i Retten i Aalborg. Her kom det frem, at Sedad Hanic havde kørt den lange vej fra sit hjem i Herning og siddet i sin bil nogle få hundrede meter væk fra ejendomsko­mplekset Skelagergå­rden i det vestlige Aalborg og ventet på, at ekskonen og det tidligere ægtepars to drenge kom hjem.

I retten kom det frem, at han i al hemmelighe­d havde placeret en gps- tracker under sin ekskones bil, så han kunne følge hendes mindste færden døgnet rundt, uanset hvor hun befandt sig.

Ingen nåde

Hedvig Blanka Sardi var udstyret med en telefonala­rm, som hun nåede at aktivere. Men selvom politiet hurtigt ankom til stedet, nåede de ikke at forhindre drabet.

Også flere tililende personer oplevede drabet på nærmeste hold, og en fire minutter lang video, som blev optaget med en mobiltelef­on af en beboer i ejendommen, og som blev vist i retten, dokumenter­ede, at gerningsma­nden adskillige gange satte pistolen helt op til offerets hoved.

To et halvt minut inde i videoen kunne man se ham tage ladegreb på våbnet, mens hans ekskone desperat forsøgte at slippe væk.

– Nej! Hold nu op! Jeg ber’ dig, tryglede hun.

Inden han affyrede pistolen, hørtes han sige:

– Der er ingen vej tilbage.

Fra nu af skal vi ikke forhandle. Den, der lever, vinder

 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE ?? Brutalt drab
Teknikere arbejder på stedet, hvor drabet skete for øjnene af det tidligere pars børn og andre tilfældige.
FOTO: RENÉ SCHÜTZE Brutalt drab Teknikere arbejder på stedet, hvor drabet skete for øjnene af det tidligere pars børn og andre tilfældige.
 ?? PRIVATFOTO ?? Hedvig Sardi Blanka havde skabt et godt liv for sig selv og sine børn uden eksmanden. Men det satte han en stopper for.
PRIVATFOTO Hedvig Sardi Blanka havde skabt et godt liv for sig selv og sine børn uden eksmanden. Men det satte han en stopper for.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark