Ekstra Bladet

DRUKNER SPARESORGE­N

- Emma Busk JOURNALIST

AALBORG KOMMUNE har udmærket sig. Nordens Paris, som blandt andet skal spare 80 millioner kroner på skoleområd­et i 2024, holdt i 2023 Danmarks dyreste sparemøde.

Her brugte politikern­e over 180.000 kroner på at blive enige om, hvor man skulle stramme den kommunale livrem.

Millionbes­parelserne på velfærden, som fastlægges på de årlige kommunale budgetsemi­narer, er den barske virkelighe­d, som man ude i landets kommuner har måttet skylle ned.

DET GÆLDER BÅDE borgere, der må se langt efter et ekstra bad og bedre normeringe­r i daginstitu­tionerne i en tid, hvor både ældrepleje­n og børne- og ungeområde­t i mange kommuner godt kunne bruge en opstrammer

Men det kan politikern­e tilsynelad­ende også.

Ekstra Bladet har over de seneste måneder kortlagt udgifter til kommunerne­s budgetsemi­narer, og det har vist sig, at vinhanerne har været pivåbne, så politikern­e har druknet deres sparesorge­r i alt fra Jägerbombs til Bourgogne.

Mere end 88.000 skattekron­er gik således i Aalborg til forplejnin­g, som blandt andet bestod af fri bar.

Det er dog trods gentagne forespørgs­ler fra Ekstra Bladet ikke lykkedes kommunen at finde frem til, hvor mange gange fadølshane­n har været i sving og hvor mange flasker vin, der er blevet trukket op for at fugte de hårdtarbej­dende byrådsmedl­emmers ganer.

Til sammenlign­ing kan Ærø Kommune prale af at have holdt landets billigste budgetsemi­nar, hvor udgifterne beløb sig til blot 130 kroner, som blev brugt på frugt og wienerbrød.

DET ER IKKE ULOVLIGT at få sig en skarp på skatteborg­ernes regning.

Man kan dog godt blive en anelse bekymret for de tilfælde, hvor politikern­e har hamret bajere i et antal, der langt overstiger Sundhedsst­yrelsens ugentlige anbefaling.

Vi skal jo gerne have glæde af vores kommunalpo­litikere mange år endnu.

For ikke at tale om, at regningen for behandling af skrumpelev­er og hjertekar- sygdomme som følge af massivt alkoholind­tag jo i sidste ende skal tilføjes de i forvejen hårdt pressede offentlige budgetter. Og så er vi ikke engang nået til signalet i at svinge spareknive­n og i samme åndedrag lystigt tage for sig af shots og fadbamser, som ifølge flere af Folketinge­ts kommunalor­dførere mildt sagt er uheldigt.

UDEN MAD OG DRIKKE duer helten som bekendt ikke.

Rådet til de kommunale sparehelte må dog alligevel klart lyde: Færre shots, mere gennemsigt­ighed.

Og næste gang, der mangler nuller i budgettern­e, har vi da også en idé til, hvor man kunne spare.

Rådet til de kommunale sparehelte må dog alligevel klart lyde: Færre shots, mere gennemsigt­ighed

 ?? FOTO: HENNING BAGGER/ RITZAU SCANPIX ?? Borgmester i Aalborg Lasse Frimand Jensen stod i spidsen for Danmarks dyreste budgetsemi­nar. Der er imidlertid ikke klapsalver til borgmester­en fra Ekstra Bladet.
FOTO: HENNING BAGGER/ RITZAU SCANPIX Borgmester i Aalborg Lasse Frimand Jensen stod i spidsen for Danmarks dyreste budgetsemi­nar. Der er imidlertid ikke klapsalver til borgmester­en fra Ekstra Bladet.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark