Ekstra Bladet

PYTLICKS PINSLER

SMERTEFULD­T NEDERLAG: Det ramte håndboldst­jernen Simon Pytlick meget hårdt, da Danmark havde tabt EM- finalen til Frankrig tidligere på året

- LASSE CLAES

Vi starter denne historie 28. januar tidligere på året. Klokken er omkring 20.

Simon Pytlick står foran pressen i Lanxess Arena i Köln. Danmark har lige tabt EM- finalen til Frankrig med 31- 33 efter forlænget spilletid.

Det er tydeligt, at danskeren er ekstremt påvirket. Han har tårer i øjenkrogen.

– Jeg synes sgu, det har været en hård rejse. Hvad fanden skal man sige? Frankrig fortjener det også efter forlænget spilletid. Jeg er bare stolt over at være en del af det her hold. Den er meget hård, siger Simon Pytlick blandt andet, før han går tilbage i omklædning­srummet.

Var hårdt

Og det var heller ikke en nem periode for landsholde­ts nummer 43 lige efter den store håndboldbe­givenhed.

Sådan lyder det fra 23- årige Simon Pytlick i et ærligt interview med Ekstra Bladet.

– Jeg synes, det var hårdt, men igen var det min første slutrundef­inale med landsholde­t, som jeg tabte. Det var rigtig hårdt oppe i mit hoved, fordi jeg havde brugt så lang tid på at genoptræne. Jeg havde fornemmels­en af, at vi spiller rigtig godt til den her slutrunde, og jeg troede, at vi på en eller anden måde ville få kringlet os hjem med guldet, siger håndboldst­jernen og fortsætter:

– Jeg synes også, at vi langt hen ad vejen i finalen er det bedste hold, men håndbold er sådan, at det afgøres over 60 minutter – i finalen lidt længere tid – og der var Frankrig bedre end os. Så der er ikke andet for end at kæmpe videre, men jeg synes, den var hård.

Da Simon Pytlick vendte hjem til Tyskland, hvor han spiller for SG Flensburg- Handewitt, kunne bagspiller­en måske godt have brugt et par dage væk fra sin sport.

Men han tilføjer videre, at det var der overhovede­t ikke tid til.

– Jeg havde ikke rigtig tid til ikke at skulle tale om håndbold, fordi kort tid efter skulle jeg stå til en pokalkamp nede i Hamborg, som var utrolig vigtig for os. Det var ret hurtigt, man skulle omstille sig til at være klar.

– Der var lige en dag, hvor man kunne gå og være ked af det, og så skulle man bruge den profession­alisme, som man tit snakker om, når spillere kommer tilbage efter et nederlag. Den hat måtte man lige tage på. Så kunne man gå og have lidt ondt af sig selv efter den kamp igen.

Fik rundet ordentligt af

Simon Pytlick fortæller, at han blandt andet talte med sin sportscoac­h om det smertefuld­e nederlag til Frankrig.

Derudover understreg­er landsholds­stjernen, at han har mange gode mennesker omkring sig, som kunne hjælpe ham gennem den svære periode.

Og så afslører han videre, hvordan Nikolaj Jacobsens landshold tacklede finalenede­rlaget, inden de forlod EM i Tyskland.

– Først talte vi lige tingene igennem, men så havde folk også brug for, at vi talte om noget andet. I det her tilfælde satte vi os ned i fællesrumm­et og drak nogle øl, mens vi fik snakket lidt.

– Så det var faktisk bare en god aften, som var en afrunding på slutrunden, som havde været lang, og hvor vi havde brugt meget tid sammen. Så det var ret vigtigt, at vi fik rundet ordentligt af.

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Blev samlet op
Simon Pytlick havde heldigvis gode mennesker omkring sig i den svære periode efter finalenede­rlaget til Frankrig.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Blev samlet op Simon Pytlick havde heldigvis gode mennesker omkring sig i den svære periode efter finalenede­rlaget til Frankrig.
 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Det var et regulært drama, da Frankrig ’snød’ Danmark for guldmedalj­erne i Tyskland.
FOTO: JENS DRESLING Det var et regulært drama, da Frankrig ’snød’ Danmark for guldmedalj­erne i Tyskland.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark