Ekstra Bladet

VINDERGAAR­D

ITALIENSK TRIUMFTOGT: Vingegaard var suveræn og smadrede sine konkurrent­er på 5. etape af Tirreno-Adriatico, hvor den danske stjerne også kørte sig i løbets førertrøje

- ANDERS LARSEN

Så fløj han afsted!

Jonas Vingegaard stemplede for alvor ind i Tirreno- Adriatico, da han fredag smadrede sine konkurrent­er og vandt 5. etape af det italienske etapeløb.

Den danske Team VismaLease a Bike- stjerne angreb med 5 kilometer til toppen af den hårde stigning San Giancomo, og derefter så han sig ikke tilbage og kørte de sidste 29 kilometer solo.

Jai Hindley og Ben O’Connor forsøgte forgæves at følge med danskeren, men blev lynhurtigt sat med et halvt minut, og på toppen af stigningen havde Vingegaard godt og vel et minut ned til de nærmeste efterfølge­re.

Dominerede fra start

Danskeren kørte derfor over målstregen i Valle Castellana mutters alene og kan ud over etapesejre­n også juble over at være ny mand i førertrøje­n. Vingegaard var fra etapens start favoritten, som de andre skulle slå.

Etapen indeholdt en stor stigning med top omkring 24 kilometer fra mål.

Visma satte fra begyndelse­n af stigningen et hårdt tryk, der hurtigt tyndede feltet ud.

Inden da havde der været et stærkt udbrud afsted, hvor blandt andre Magnus Cort og Kasper Asgreen var med, men gruppen fik aldrig rigtig slået hul til feltet, der blev kontroller­et hårdt af Visma. Derfor måtte Cort og co. også opgive kort inde på stigningen, da Visma satte fart.

Vingegaard­s voldsomme angreb viste for alvor, at danskeren er lige der, hvor han skal være efter den halvskuffe­nde start i løbet.

Efter dagens etape har den danske stjerne nu et forspring på 54 sekunder ned til Ayuso og 1 minut og 20 sekunder ned til Jai Hindley på tredjeplad­sen.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark