Ekstra Bladet

DANSKERE TIL OSCARFESTE­N

PRIS-SHOW: Hvordan er Ryan Gosling på tomandshån­d, og hvor meget koster en Oscar- kampagne? Få svaret fra danskerne bag den Oscar- nominerede kortfilm ’ Ridder Lykke’

- EMMA BUSK

For ni år siden, da Lasse Lyskjær Noer og Christian Norlyk startede deres filmselska­b, var det med ambitioner om at blive Oscar- nomieret.

Med kortfilmen ’ Ridder Lykke’ er drømmen gået i opfyldelse, og i dag bliver det afgjort, om de løber med den eftertragt­ede statuette i kategorien bedste kortfilm.

Kom med de to danskere bag Hollywoods facade forud for det prestigefy­ldte show og få detaljerne om de eksklusive fester, de største stjerner, og hvor meget det koster at blive Oscar- nomineret.

Det er ikke bare producer Christian Norlyk og filminstru­ktør Lasse Lyskjær Noer, der må vente i spænding på, at årets Oscar- vindere udnævnes.

Tophemmeli­gt

For ifølge makkerparr­et er alt tophemmeli­gt inden dagens show. Blandt andet får de først på dagen at vide, hvornår deres kategori bliver præsentere­t. Hvem vinderne bliver, er det også ganske få, der ved.

– Der er to mennesker i verden, der ved det, og det er nærmest med håndjern på, før ’ presentern­e’ får kuverten stukket i hånden, lige inden de skal ud på scenen, siger Christian Norlyk og fortsætter:

– Så nu er vi spændte på, hvem der skal præsentere vores kategori. Jeg håber, det er Nicolas Cage. Han skal være presenter i år, og ham gad jeg godt lige at give et håndtryk.

Eksklusiv fest

Christian Norlyk og Lasse Lyskjær Noer ved heller ikke før lige op til showet, hvor mange billetter de kan få til den eksklusive fest. De håber, at de kan få hele deres crew med, men intet er sikkert før lige op til uddelingen.

Kommer man med, er der dresscode og særlige regler for opførsel og fremtoning foran de mange kameraer.

– Vi har for eksempel hørt, at der er seat fillers, det vil sige, at hver gang, vi rejser os og skal op i baren eller på toilettet, så kommer der en og tager ens plads og sætter sig. Det glæder jeg mig lidt til at opleve, fortæller Lasse Lyskjær Noer.

Der er 40 meter rød løber med tre stykker tape, du skal stoppe på, hvor der så er spækket med fotografer

– Ja, så vi har joket med, at hvis vi vinder, så rejser jeg mig op og jubler, og så er det en seat filler, der står med mig i stedet for Lasse, siger Christian Norlyk.

Dukkede op i shorts

Dresscoden og den særlige etikette har de to danskere allerede stiftet bekendtska­b med ved adskillige lejlighede­r under deres såkaldte kampagne.

Når man bliver Oscar- nomineret, bliver man nemlig straks inviteret til en række fester og events i Hollywood, blandt andet den sagnomspun­dne Nominees Luncheon.

Her stiftede de to bekendtska­b med Hollywood iført shorts.

– De sender en invitation, hvor der står en dresscode, men så kan der stå ’ Dress smart’ eller ’ cocktail party’, og det ved jeg ikke, hvad betyder, siger Christian, og Lasse tilføjer:

– Det er jo ikke sådan, at der står, du ikke må komme i shorts. Det mærkede vi først, da vi stod på den røde løber.

– Der er 40 meter rød løber med tre stykker tape, du skal stoppe på, hvor der så er spækket med fotografer, og der bliver taget billeder fra alle vinkler, og det var først der, hvor jeg tænkte, at det ikke er noget, folk gør hver dag, fortæller Christian.

 ?? PRIVATFOTO ?? Rød løber
Christian Norlyk ( til venstre) og Lasse Lyskjær Noer har de seneste måneder lært Hollywood at kende indefra. Her med
’ Barbie’- stjernen Margot Robbie.
PRIVATFOTO Rød løber Christian Norlyk ( til venstre) og Lasse Lyskjær Noer har de seneste måneder lært Hollywood at kende indefra. Her med ’ Barbie’- stjernen Margot Robbie.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark