Ekstra Bladet

Fotobombet af Emma Stone

- Da vi står på scenen, og Emma Stone fotobomber vores billede med Ryan Gosling, der driller de os med, at vi har shorts på

Til ’ Nominees Luncheon’ blev duoens påklædning et af de helt store samtaleemn­er. Christian Norlyk og Lasse Lyskjær Noer beskriver det som et intimt middagssel­skab med alle fra Ryan Gosling til Steven Spielberg, hvor de nominerede kan møde hinanden.

– De laver det sådan, at alle med et navneskilt i grøn er nomineret, og så skriver de titlen på det, du er nomineret for meget småt, så man bare kan se, at du er nomineret, og hvad du hedder, fordi de gerne vil have, at alle på en eller anden måde føler sig lige i det miljø, fortæller Christian.

Og flere af verdensstj­ernerne bemærkede da også danskernes shorts.

– Vi havde shorts på den første gang derovre, og så snakkede vi med Greta Gerwig, som syntes, det var så sjovt, at vi havde shorts på. Så da vi mødte hende anden gang i London, spurgte hun, hvor vores shorts var blevet af. Så nu skal vi have taget et billede med hende igen, når vi mødes til The Oscars. Det blev lidt en ting åbenbart med de shorts, og vi havde egentlig bare tænkt, at det var varmt, fortæller Lasse, og Christian supplerer:

– Det havde de aldrig set før. Da vi står på scenen, og Emma Stone fotobomber vores billede med Ryan Gosling, der driller de os med, at vi har shorts på. Det blev nærmest en ubevidst PR- strategi.

Stjernestø­vet falmer

Ret hurtigt har ’ Ridder Lykke’- skaberne vænnet sig til at gnubbe albuer med Hollywoods største stjerner.

– Man prøver lidt bare at være i det, men det er jo stadigvæk nogle guder, man går rundt mellem, og nogle man har set op til hele sit liv, når man er filmelsker, så det er jo kæmpestort første gang, man møder dem. Anden gang er det som om, at det der stjernestø­v falder lidt af dem, så man bedre kan være i det og snakke med dem på et lige plan, fortæller Lasse.

Nogle stjerner er dog lettere at omgås med end andre.

– Gosling og Robert Downey Jr. havde vi faktisk nogle længere samtaler med, og Jodie Foster stod og analysered­e vores film for os. Så er der andre som for eksempel Martin Scorsese, der skal du bare drømme om at få det der ene billede med ham og så ’ get the fuck out’ bagefter, lyder det fra Christian.

Særligt møde

Især mødet med skuespille­r Jodie Foster, som er nomineret i kategorien bedste kvindelige birolle for sin præstation i filmen ’ Nyad’, har sat sig fast hos de to filmskaber­e.

– Det var superchoke­rende, fordi når man når man går hen og siger hej, så gør man det jo selvfølgel­ig, fordi man godt kan lide hendes arbejde, så det er jo sådan, det starter, og så spørger de, hvad man selv har lavet og i syv ud af 10 tilfælde har de ikke set vores film, men lige pludselig står Jodie Foster bare og snakker om filmen, siger Christian og fortsætter:

– Hun greb fat i det her med ældre mænd, som kan have svært ved at tale om følelser, og det syntes hun, var en smuk fortælling, og hun kunne rigtig godt lide simpelhede­n i den. Det her med, at formatet passer til den.

– Det er ikke en spillefilm, der er lavet kortere, det er en kortfilm. Og det var rigtig dejligt at få at vide.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark