Ekstra Bladet

NU VIL JEG GERNE VÆRE NØGEN

Mette Møbjerg Nissen har både prøvet at være, hvad hun kalder ’ for spinkel’ og ’ for overvægtig’ – og brød sig ikke om det. Her fortæller hun om sin rejse frem mod kropstilfr­edshed

- TEKST OG FOTO: JOAN PICKERING redaktione­n@ eb.dk

I lang tid kunne jeg slet ikke forestille mig, at nogen ville være sammen med sådan en som mig

Umiddelbar­t skulle man tro, at Mette Møbjerg Nissen tidligere har prøvet at posere fuldt afklædt foran et nærgående kamera. For der er ikke meget nervøsitet at spore.

Men sådan er det langtfra – og for blot et par år ville hun da heller ikke have overvejet det.

– ❘ 2021 gik jeg ned med stress, men jeg er heldigvis kommet godt ovenpå igen, og især inden for det seneste års tid har jeg gennemgået en sindssyg udvikling. Det gik først rigtigt op for mig, da en god veninde påpegede, at jeg fremstod som en helt ny og meget gladere person, fortæller den 35- årige sønderjysk­e singlekvin­de.

Mette Møbjerg Nissen er ikke vokset op med, at nøgenhed var naturligt. ❘ skolen gjorde hun krumspring for ikke at bade sammen med de andre piger fra klassen, da hun med sin spinkle fysisk stak lidt uden for flokken.

Fra at være alt for tynd gik hun til at blive en smule for stor, og hun havde det lige elendigt med sig selv i begge lejre.

❘ dag er Mette Møbjerg Nissen glad for, både hvad spejlet og badevægten viser.

– Som barn var jeg alt for spinkel, jeg lignede en pind og blev mobbet i skolen med mine tynde arme og ben. Som voksen endte jeg helt ovre i den modsatte grøft, altså lidt for overvægtig. Jeg havde det dårligt med begge dele, og det påvirkede mig mentalt.

Plads til at skeje ud

– Jeg gik lidt for langt ned ad en en ret kedelig vej, som jeg nu heldigvis er drejet af fra, og som jeg for alt i verden aldrig vil tilbage på igen.

– Dermed ikke sagt, at jeg i dag er vildt fanatisk med hensyn til vægt og udseende, slet ikke. ❘ndimellem skal der jo også være plads til at skeje lidt ud og bare hygge sig.

– ❘ løbet af det seneste års tid har jeg smidt 27 kilo, så det er gået pænt hurtigt med vægttabet. Mit oprindelig­e mål var at gå 30 kilo ned, men de 27 er temmelig fint, fortæller Mette Møbjerg Nissen og fortsætter:

– Jeg er tilfreds med min ’ nye’ krop, hvor jeg hverken er for stor eller alt for tynd. □t enkelt hår i suppen er dog, at mine bryster i forbindels­e med vægttabet er blevet en smule for bløde i det efter min smag. Det er lidt øv.

– Men det er ikke noget, jeg dagligt går rundt og har det elendigt med. ❘ stedet fokuserer jeg på alt det positive ved endelig at have fået has på de overflødig­e kilo, fortsætter singlekvin­den, der nu oplever at få ros for ’sin flotte timeglasfi­gur og ditto runde bagdel’.

Desuden er hun godt på vej til at få den type sexliv, hun længe har ønsket sig.

– ❘ lang tid kunne jeg slet ikke forestille mig, at nogen ville være sammen med sådan en som mig, men den negative indstillin­g er heldigvis ved at forsvinde – jeg skal bare lige have hjernen helt med.

– For selvom jeg i dag bruger

størrelse medium og endda indimellem kan klemme mig ned i en small, har jeg stadig dage, hvor jeg atter ser ’ tykke Mette’ i spejlet.

– Det er vist egentlig ret almindelig­t, når man taber mange kilo på kort tid. Og inderst inde ved jeg også godt, at det bare er den gamle, negative og indgroede måde at se mig selv på. Den skal bare på hylden! Oprettede profil

Efter en lille pause i dagens fotoshoot er Mette Møbjerg Nissen nu atter i aktion foran kameraet, og hun udstråler hverken mindreværd eller usikkerhed ved at være i afklædt fokus.

– ❘nden for det seneste års tid, der har været så godt for mig, har jeg – samtidig med at kiloene raslede af – også vænnet mig til at være nøgen og afslappet i andre personers selskab.

– Det skyldes blandt andet, at jeg er blevet en del af et erotisk miljø, hvor sex og nøgenhed, uanset køn, alder og størrelse, bare er helt naturligt. Det har gjort rigtig meget for mit mere positive syn på mig selv og mit værd.

– Jeg var stadig en lidt stor pige, da jeg valgte at oprette en profil på en sexdatings­ide, men jeg fandt hurtigt ud af, at mange mænd rent faktisk gerne ville mig alligevel.

Mette Møbjerg Nissen blinker en sidste gang til kameraet og fortæller så, at det at stille op til denne artikel og fotografer­ingen giver hende nok et nøk til fortælling­en om sig selv: at hun rent faktisk er helt okay, som hun nu er og ser ud.

 ?? ?? Oven på det store vægttab har hovedet haft svært ved at følge med, fortæller Mette Møbjerg Nissen, der sommetider handler tøj, der i dag er alt for stort til hende.
Oven på det store vægttab har hovedet haft svært ved at følge med, fortæller Mette Møbjerg Nissen, der sommetider handler tøj, der i dag er alt for stort til hende.
 ?? ?? At både mænd og kvinder roser Mette Møbjerg Nissens kvindelige former, giver ekstra selvtillid.
At både mænd og kvinder roser Mette Møbjerg Nissens kvindelige former, giver ekstra selvtillid.
 ?? ??
 ?? ?? Brysterne er blevet lidt bløde i det efter vægttabet, og ’det er da øv’, synes Mette Møbjerg Nissen. Men det er en lille pris at betale for det, hun i dag ser i spejlet.
Brysterne er blevet lidt bløde i det efter vægttabet, og ’det er da øv’, synes Mette Møbjerg Nissen. Men det er en lille pris at betale for det, hun i dag ser i spejlet.
 ?? ?? Som barn blev Mette Møbjerg Nissen mobbet i skolen.
Som barn blev Mette Møbjerg Nissen mobbet i skolen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark