Ekstra Bladet

STADIG PÅ VAGT

NY OPVISNING: Selvom Jonas Vingegaard efter en ny sejr i Tirreno-Adriatico nu er næsten halvandet minut foran inden sidste etape, vil han endnu ikke tage sejren for givet

- Jimmi Willemoes Claus Bonnerup foto@ eb.dk

CAGLI ( Ekstra Bladet): En ny dag – en ny sejr for Jonas Vingegaard.

Den danske Visma- kaptajn gør mere eller mindre, hvad der passer ham i Tirreno- Adriatico, hvor han for anden dag i træk sagde farvel til alle konkurrent­erne på sidste stigning.

Nu er han komfortabe­lt i spidsen – nærmeste konkurrent er UAE’s stjernefrø Juuan Ayuso, der er 1,24 minutter efter – inden sidste etape.

Den ligner og bliver med stor sandsynlig­hed en omgang for sprinterne uden indflydels­e på klassement­et, og selvom Jonas Vingegaard er komfortabe­l, så tager han ikke den samlede sejr for givet.

– Man skal stadig være påpasselig i morgen. Den første halvdel af etapen er rimelig hård, og man skal passe på, at der ikke sker noget. Man skal køre hele vejen til stregen og sørge for at komme sikkert i mål, sagde han til Ekstra Bladet i målområdet

Leadout fra Bora

Ude på etapen tog BoraHansgr­ohe styringen og satte et drabeligt tempo op ad finalestig­ningen, Monte Petrano, der med sine ti km og otte procents stigning ikke var den rene barnemad.

Bora kørte kaptajn Jai Hindley i stilling til et angreb på Ayuso og måske Vingegaard. Det kom med 6,5 km til toppen, men blot 500 meter senere huggede Vingegaard kontra og kørte solo resten af vejen.

Et perfekt Bora- leadout for thyboen.

– Det havde vi det helt fint med. De kørte rigtig stærkt, og det var ikke fordi, man bare lige havde lyst til at køre 50 watt mere. De kørte nærmest lige så stærkt, som vi gjorde i går, og det var helt perfekt for mig.

– Jeg tænkte, at Jai Hindley nok ville angribe, og så tænkte jeg, at det nok var bedre at lade ham angribe først, og så kan jeg angribe kontra på det.

Kører på grænsen

Jonas Vingegaard fik det hele til at se legende let ud, men lidt skæren tænder undervejs afslørede, at det også var hårdt.

– Jeg kører også med alt, jeg har på stigningen, Så jeg skubber også min grænse, erkendte han.

Løbet slutter søndag med en 154 km lang etape i og omkring San Benedetto del Tronto.

Der er lidt krusninger på første halvdel af etapen, men sidste halvdel er flad som en pandekage.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Højt at flyve
Jonas Vingegaard er snublende nær den samlede sejr i Tirreno-Adriatico, men vil ikke tage noget for givet.
Højt at flyve Jonas Vingegaard er snublende nær den samlede sejr i Tirreno-Adriatico, men vil ikke tage noget for givet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark