Ekstra Bladet

Tak, Kevin: Jeg skylder en

-

Engang havde de en meget omtalt episode og talte ikke sammen i årevis.

Da Nico Hülkenberg og Kevin Magnussen blev teamkammer­ater sagde de igen og igen, at det var glemt.

Saudi- Arabiens Grand Prix understreg­ede, at de er villige til at glemme personlige ambitioner, når teamet kan lukrere på det.

Haas scorede på Jeddah Corniche Circuit årets første point, som er nok til at sende teamet op på sjetteplad­sen i konstruktø­r- VM.

Tilbage i Ungarn 2017 var Hülkenberg rasende over, hvor god Kevin Magnussen er til at stikke albuerne ud og lege vejspærrin­g.

Denne lørdag aften ved Rødehavet lukrerede han af de evner – og lovede at gengælde tjenesten en dag.

Stor holdindsat­s

To lidt hårde straffe spolerede løbet for Magnussen. Men med lidt af en genistreg fra pitvæggen holdt danskeren alle rivaler bag ham, så Hülkenberg kunne forlænge sit stint, pitte foran sin teamkammer­at og sikre tiendeplad­sen.

– Det var en stor holdindsat­s og virkelig holdspil af Kevin. Jeg så det ikke, men fik at vide, at han virkelig hjalp mig med at holde hele feltet bag sig. Det hjalp mig åbenlyst ved at åbne vinduet for mig, så jeg kunne tage pointet, sagde Nico Hülkenberg efter løbet til blandt andre Ekstra Bladet.

– Rigtigt godt arbejde af ham, og mange tak! Jeg skylder en tjeneste senere på sæsonen. For det meste kørte jeg bare rundt for mig selv med fuld gas. Der skulle ikke spares dæk. Så ret fysisk for farten var høj.

Muligheden opstod, da Lance Stroll snittede en barriere og sendte sin Aston Martin i muren. Nico Hülkenberg var en af fire kørere, der ikke pittede.

Chancen værd

Magnussen kunne selv have snuppet 10. pladsen uden sine straffe, men da de kom, handlede danskerens løb om at hjælpe kollegaen.

Forskellen på top- fem og bund- fem er stor. Så ifølge Hülkenberg var det oplagt at splitte strategier­ne under den safetycar.

– I løb som det her, og når vi lige nu har fem topteams. Hvis de bliver i løbet, så er top ti taget. Jeg føler, at man altid skal prøve noget uortodoks. Noget som måske ikke er logisk.

– Man skal prøve at blive heldig eller gøre noget anderledes. Tidligere har det givet pote. I dag var det så ikke en ekstra safetycar, men min teamkammer­at som gjorde det muligt, sagde Hülkenberg.

 ?? FOTO: RULA ROUHANA/ REUTERS/ RITZAU SCANPIX ?? Tak for hjælpen, Kevin. Nico Hülkenberg var glad for sin holdkammer­at.
FOTO: RULA ROUHANA/ REUTERS/ RITZAU SCANPIX Tak for hjælpen, Kevin. Nico Hülkenberg var glad for sin holdkammer­at.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark