Ekstra Bladet

Tosset over mediegigan­ts svineri

-

1xBet er formentlig det største illegale bettingsit­e i verden, og det er også aktivt i Danmark.

Udover den historiske major i Royal Arena er selskabet også annoncør hos mediegigan­ten HLTV.

HLTV er et nyhedssite om Counter- Strike, som skriver på engelsk, men er stiftet og ejet af danskere. Det har hver måned flere hundredmil­lioner sidevisnin­ger og ville rangere som nummer tre eller fire mål på læsere, hvis man målte det op mod dansksprog­ede medier.

1xBet er sponsor for den årlige prisuddeli­ng HLTV Awards og HLTV’s årlige top 20 over Counter- Strikespil­lere.

Gateway

HLTV bringer desuden på sin hjemmeside det, der kaldes en anmeldelse, men som ligner én lang reklame for 1xBet fyldt med bonusser, tilbud til nye kunder og en FAQ, der omfatter følgende spørgsmål- svar:

’ Er 1xBet et godt site til at bette på CS2? Absolut, måske den bedste der findes.’

Ganske vist står der på siden, at 1xBet ikke accepterer kunder i Danmark, men det er nemt at finde guides til at omgå den slags blokeringe­r, så potentiell­e kunder skal nok finde vej til sitet, mener Anne Mette Thorhauge.

– På den måde bliver det her en gateway til ulovlig betting for et publikum, der for en væsentlig andels vedkommend­e er mindreårig. Og derfor er det et problem, siger hun.

Vil have det fjernet

I bunden af ’ anmeldelse­n’ kan man desuden finde Center for Ludomanis logo. Centeret arbejder med at hjælpe folk ud af spilmisbru­g og vil ikke forbindes med en ulovlig udbyder.

– Det er jeg tosset over. Jeg synes, det er noget svineri, siger centerlede­r Henrik Thrane Brandt, der vil have det fjernet.

Ekstra Bladet har spurgt HLTV til både Center for Ludomanis logo og samarbejde­t med 1xBet, men direktør Martin Rosenbæk svarer ikke på nogen af delene.

I stedet fremsender han en skriftlig udtalelse.

– Vi reklamerer ikke for 1xBet i Danmark, da de ikke har licens her, og på tværs af flere end 40 andre lande. Det betyder, at hvis du besøger HLTV fra en dansk IP- adresse, vil du ikke se reklamer for den pågældende spiludbyde­r, ligesom du heller ikke vil kunne oprette en konto fra Danmark hos 1xBet.

For fire år siden betalte den danske betting- og mediekonce­rn Better Collective en kvart milliard kroner for at overtage HLTV og står som ejer af hltv. org. Ekstra Bladet har spurgt Better Collective, om de vil forholde sig til HLTV’s samarbejde med 1xBet, men de henviser blot til HLTV’s svar.

 ?? FOTO: VIBEKE VOLDER/ RITZAU SCANPIX ?? HLTV’s direktør Martin Rosenbæk vil ikke stille op til interview.
FOTO: VIBEKE VOLDER/ RITZAU SCANPIX HLTV’s direktør Martin Rosenbæk vil ikke stille op til interview.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark