Ekstra Bladet

HYLDER LUNDGAARD

IMPONERER: Christian Lundgaard står på tærsklen til sit helt store gennembrud og næste store kontrakt, som han går ind til sin tredje sæson i Indycar, den amerikansk­e pendant til F1

- JONAS HÜTTEL

Racerkører­en Christian Lundgaard er i en ret unik situation, når han denne weekend i St. Petersburg­s gader indleder sin tredje sæson i Indycar.

Østjyden har kontraktud­løb, mens hans team, Rahal Letterman Lanigan Racing ( RLL), skal kæmpe for at beholde ham til næste år.

Leverer de ikke en bedre bil – primært på ovalbaner – vil et af topholdene samle ham op.

Vel at mærke til en hyre på adskillige millioner dollars årligt og mere, end hvad mange Formel 1- kørere tjener.

– Jeg vil sige, at teamet har meget, de skal bevise over for mig i forhold til forbedring, sagde Christian Lundgaard til Ekstra Bladet efter sidste sæson.

Danskeren var sit teams bedste kører. Han vandt et løb, satte to poles og blev som otter i mesterskab­et den højest placerede kører for et team, som ikke var Penske, Arrow McLaren eller Chip Ganassi.

Og bedre placeret end de sidste topteam, Andrettis, fire kørere.

En af indycar. com’s faste skribenter har danskeren som sit bud på det helt store gennembrud i 2024:

– Lundgaard kunne vinde adskillige løb og slutte top fem i stillingen. En udfordrer til mesterskab­et er heller ikke udelukket. Den her gut er god, seriøst god.

To fokuspunkt­er

Indycars epicentrum er Indiana, og den lokale avis, Indianapol­is Star, udkom som optakt til sæsonen med en feature under overskrift­en ‘ RLL er fokuseret på to ting i 2024: Indy 500genrejs­ning, forlængels­e af Christian Lundgaard’.

Lundgaard kunne vinde adskillige løb og slutte top fem i stillingen. En udfordrer til mesterskab­et er heller ikke udelukket. Den her gut er god, seriøst god

Indianapol­is 500 var en katastrofe for teamet sidste år. Kun tre ud af fire biler kvalificer­ede sig, og teamejeren­s søn Graham blev knockoutet. Ovalbaner har været akilleshæl­en for RLL, siden Lundgaard kom til, og et intensivt program skal ændre det til denne sæson.

90 procent af arbejdet i off- season har handlet om ovalbaner og Indy 500, som teamet senest vandt i 2020.

Christian er prioritete­n

I sidste ende handler det arbejde også om at kunne beholde den vordende danske superstjer­ne, hvilket den ene af de tre ejere er meget bevidst om.

– Jeg tror ikke, at han behøver at gå til et andet team, for han er hurtigere end de fleste af dem lige nu. Hvor kan han tage hen, hvor det er bedre, siger Bobby Rahal til Indianapol­is Star.

– Især nu, hvor vi har fået vores oval- program tilbage, hvor det bør være, er jeg ikke sikker på, hvad der ellers er af tilbud derude. Men helt ærligt, for Christian er der en familie for ham her, og jeg tror, at han holder af det miljø.

Sidste år blev britiske Jack Harvey fyret i løbet af sæsonen, og den bil overtager Pietro Fittipaldi.

35- årige Graham Rahal sidder i den sidste.

– Jeg går ud fra, at vi forbliver tre biler på fuld tid, så vi har muligheder, hvis Christian ikke ønsker at blive.

– Men vores første mål er naturligvi­s at beholde ham, siger Bobby Rahal.

Tillid af den størrelse er en luksus, der er de færreste racerkører­e forundt.

– I sidste ende tror jeg bare, at det kommer an på, om vi har en bil, der er hurtig nok, sagde Christian Lundgaard om sin situation i optakten til sæsonen.

Den 22- årige dansker er sulten efter både sejre og mesterskab­er.

 ?? FOTO: JOE SKIBINSKI/ PENSKE ENTERTAINM­ENT ?? Gennembrud
Christian Lundgaard kender sine egne kvaliteter og værdi. Men han er også faldet godt til både hos RLL og i USA. Teamet skal dog vise over for ham, at de kan tage endnu et skridt fremad i denne sæson.
FOTO: JOE SKIBINSKI/ PENSKE ENTERTAINM­ENT Gennembrud Christian Lundgaard kender sine egne kvaliteter og værdi. Men han er også faldet godt til både hos RLL og i USA. Teamet skal dog vise over for ham, at de kan tage endnu et skridt fremad i denne sæson.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark