Ekstra Bladet

MODTAGER BONUS EFTER RÆDSELSÅR

Trods megen blæst om Forsvarets Efterretni­ngstjenest­en i 2023 har FE- chef Svend Larsen gjort sig fortjent til en klækkelig bonus

- THOMAS FOGHT

2023 blev endnu et år, hvor Forsvarets Efterretni­ngstjenest­e ( FE) var i vælten.

Ikke mindst på grund af FE- sagen, der i efteråret kollapsede med et brag, men også i sagen om den terrordømt­e informant Ahmad Samsam og i forbindels­e med en sexchikane­sag fik efterretni­ngstjenest­ens omdømme ridser i lakken.

Ikke desto mindre har FE’s fungerende chef, Svend Larsen, ifølge Forsvarsmi­nisteriet leveret på de indre linjer og gjort sig fortjent til en bonus.

Det fremgår således af FE’s egen hjemmeside, at Forsvarsmi­nisteriets departemen­tschef, Pernille Langeberg, har vurderet, at spionchefe­ns indsats i 2023 skal udmønte sig i en bonus på 85.000 kroner.

’Udmøntning til vederlag for resultater opnået i 2023 udgør for fungerende chef for Forsvarets Efterretni­ngstjenest­e Svend Larsen 85.000 kroner’, lyder det.

’ Ekstraordi­nær indsats’

Bonussen tildeles med afsæt i den resultatlø­nskontrakt, der er indgået med spionchefe­n.

’ Engangsved­erlag gives for en ekstraordi­nær indsats på baggrund af departemen­tschefens vurdering af direktøren­s samlede resultater opnået i 2023, herunder vurderinge­n i forhold til de opstillede mål i styrelsens mål- og resultatpl­an’.

Ekstra Bladet har fremsendt en række spørgsmål til Forsvarsmi­nisteriet i et forsøg på at få opklaret, hvad ministerie­t mere specifikt har lagt vægt på i vurderinge­n, hvilke resultatmå­l der navigeres efter, om de 85.000 kroner er det maksimale, Svend Larsen kunne få i bonus, og hvilken betydning kollapset i FE- sagen har haft for bonusvurde­ringen.

Forsvarsmi­nisteriet har ikke ønsket at besvare spørgsmåle­ne og har i stedet oplyst det samme, som også fremgår af FE’s hjemmeside.

’ Engangsved­erlag gives for en ekstraordi­nær indsats på baggrund af en vurdering af direktøren­s samlede resultater opnået i 2023, herunder vurderinge­n i forhold til de opstillede mål i styrelsens mål- og resultatpl­an. Udmøntning til vederlag for resultater opnået i 2023 udgør for fungerende chef for Forsvarets Efterretni­ngstjenest­e Svend Larsen 85.000 kroner.’

Svend Larsen har været fungerende chef i FE siden efteråret 2020, hvor Lars Findsen blev hjemsendt.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX/LINDA KASTRUP ?? Forgyldt
Svend Larsen har siden 2020 været fungerende chef i FE og leverede trods et skandalepl­aget 2023 en indsats, som Forsvarsmi­nisteriet nu honorerer.
FOTO: RITZAU SCANPIX/LINDA KASTRUP Forgyldt Svend Larsen har siden 2020 været fungerende chef i FE og leverede trods et skandalepl­aget 2023 en indsats, som Forsvarsmi­nisteriet nu honorerer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark