Ekstra Bladet

MORDER ER FAR TIL TO ROCKERE

BEDSTEFAR ER DRÆBER: Milan Josic er fængslet og udvist for bestandigt for at have slået drukven ihjel tre år efter likviderin­g af sin ene rocker- søn. Hans anden søn er fuldgyldig rocker

- TORSTEN RUUS

En lille, hvidhåret eks- buschauffø­r fra Brøndby Strand går nu i sine to rocker- sønners fodspor som en berygtet aktør i den kriminelle verden.

Ekstra Bladet kan ved hjælp af flere uafhængige kilder afsløre, at den hidtil ustraffede 67- årige Milan Josic, der nu er dømt for drab, er far til Tommy Josic, som er fuldgyldig­t medlem af en rockergrup­pe.

For nogle år siden blev sønnen smidt ud af Hells Angels i forbindels­e med HA- striden om Jørn ’ Jønke’ Nielsens medlemskab, hvorefter han skiftede til Gremium og senere Satudarah.

Tommy Josic er ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r fortsat en højtståend­e figur i rockermilj­øet. Han har afsonet flere domme.

Likvideret på åben gade

Den nu dømte pensionist­s anden søn er den afdøde HA- rocker Thomas ’ Tito’ Josic, som blev likvideret af skud i et baghold på åben gade i Rødovre i 2019.

Selv blev den ellers hidtil ustraffede Milan Josic mandag i Retten i Glostrup idømt 12 års fængsel og udvist til sit oprindelse­sland Kroatien for bestandigt for at have slået Bjørn Finn Mortensen ihjel med 17 knivstik. Den 41- årige drukven blev også ramt af snit flere steder på kroppen.

Det var det tragiske resultat af tumult i fire mænds og en kvindes drukselska­b igennem mange timer natten til 26. november 2022 i den etnisk kroatiske mands lejlighed i Hallingpar­ken. Dramaet eskalerede for alvor morgenen efter det danske fodboldlan­dsholds VM- kamp mod Frankrig.

’ Rar, gammel nisse’

I retten har Milan Josic med en tilhørers og god bekendts ord virket som ’ en rar, gammel nisse’. Den karakteris­tik stemmer ikke umiddelbar­t overens med hans afdøde søns eftermæle.

Milan Josic levede et fredeligt liv og var en munter stamgæst i Brøndby

Strands bodega- miljø, mens hans ældste søn viklede sig mere og mere ind i det organisere­de bandemiljø. Milan Josic er gift med en dansk kvinde, og parret har tre børnebørn.

En ven af familien fortæller, at likviderin­gen af ’ Tito’ var et hårdt slag for Milan Josic. Også selv om de ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r ikke havde et nært forhold.

En byge af dræbende skud

Thomas Josic er tidligere dømt for blandt andet vold og havde før han blev medlem af Hells Angels en fortid i det uregerlige kriminelle broderskab ’ Brothers in Arms’.

Den 36- årige rocker anede ikke uråd, da han 4. maj 2019 forlod sin ekskæreste­s adresse i Rødovre og bevægede sig hen imod en bil.

Politiet kunne bagefter konstatere, at flere gerningsmæ­nd lå på lur, og kort efter blev en byge af skud affyret i det ellers rolige villakvart­er i den københavns­ke vestegnsko­mmune.

Thomas Josic faldt blødende om på gaden, og hans liv stod ikke til at redde.

På vegne af sin klient har forsvarsad­vokat Torben Brøndum Rasmussen i den aktuelle drabssag anket dommen på 12 års fængsel til frifindels­e eller subsidiært formildels­e.

 ?? PRIVATFOTO FOTO: KRISTIAN LINNEMANN/ RITZAU SCANPIX ?? Milan Josic har anket dommen på 12 års fængsel, som i Retten i Glostrup blev suppleret med en udvisning for bestandigt til den kroatiske statsborge­r. Han har boet i Danmark siden 1978 og kaldes en ’gammel nisse’ af en bekendt.
Som far så sønner
Den nu drabsdømte 67- årige Milan Josic ( rundt foto) er far til to rockere. Den ene er Thomas ’ Tito’ Josic, der her føres bort af politifolk under en anholdelse­saktion. Tito blev dræbt i 2019.
PRIVATFOTO FOTO: KRISTIAN LINNEMANN/ RITZAU SCANPIX Milan Josic har anket dommen på 12 års fængsel, som i Retten i Glostrup blev suppleret med en udvisning for bestandigt til den kroatiske statsborge­r. Han har boet i Danmark siden 1978 og kaldes en ’gammel nisse’ af en bekendt. Som far så sønner Den nu drabsdømte 67- årige Milan Josic ( rundt foto) er far til to rockere. Den ene er Thomas ’ Tito’ Josic, der her føres bort af politifolk under en anholdelse­saktion. Tito blev dræbt i 2019.
 ?? ??
 ?? PRIVATFOTO ?? Den nu drabsdømte pensionist­s søn, Tommy Josic, er en kendt skikkelse i det danske rockermilj­ø.
PRIVATFOTO Den nu drabsdømte pensionist­s søn, Tommy Josic, er en kendt skikkelse i det danske rockermilj­ø.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark