Ekstra Bladet

VAR SKILT INDEN RETSSAG

Ekstra Bladet kan løfte sløret for, at der har kørt en hemmelig retssag i emiratet, som offentligh­eden hidtil ikke har haft indblik i. Den blev afsluttet 6. marts og afslører nye detaljer om Elviras ægteskab

- KASPER D. KOPPING

Elvira Pitzner var længe tavs som graven om sin utroskabss­ag fra ørkenstate­n.

Da hun endelig fortalte åbent om sagen på egne sociale medier og til Ekstra Bladet, da vi som de første fandt hende i Dubai, lød det taktfast, at ’ retfærdigh­eden ville ske fyldest’, og at ’sandheden ville komme frem’.

Det var der en god grund til.

For nu viser det sig nemlig, at Elvira Pitzner hele tiden har haft en god sag.

Det tog blot noget tid for det langsomme retssystem i emiratet at afklare det fulde billede, hvilket de retsdokume­nter, Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af, nu kaster nyt lys over.

Ser originale ud

Dokumenter­ne slår en tyk streg under, at Elvira Pitzner og den anklagende part i straffesag­en om påstået utroskab, Pitzners eksmand, Milad Saadati, faktisk allerede blev formelt skilt i overensste­mmelse med islamisk jura i august 2023.

Skilsmisse­n skete derfor ifølge retsdokume­nterne, længe før Elvira og Mortada blev anholdt 30. november, hvor Milad Saadati havde meldt dem til politiet for utroskab.

At de var juridisk skilt, kom dengang bare ikke til at stå nogen steder i registrene i Dubai, fordi skilsmisse­n ikke blev registrere­t af Milad Saadati.

Ekstra Bladet har fået islamforsk­er og sharia- ekspert ved Stavanger Universite­t Jesper Petersen til at kigge på retsdokume­nterne, som vi er i besiddelse af, og som du kan se herunder.

Han bekræfter, at de ser valide og originale ud, ligesom han har bekræftet oversættel­sen af teksten.

Endnu en sag

Det at få løst ( ægteskabs) konflikten efter – det er i hvert fald Elvira Pitzners påstand – gentagen chikane fra Milad Saadati på bagkant af deres brud var da også årsagen til, at hun i første omgang rejste til emiratet sammen med sin ven Mortada Haddad i slutnovemb­er.

Men efter Milad Saadatis anmeldelse af de to for utroskab kort efter deres ankomst har det dog ifølge Ekstra Bladets kilder i Dubai selvsagt været besværligt at få Saadati til at samarbejde.

Ud over den offentligt kendte straffesag har der derfor også været afholdt en mere hemmeligho­ldt retssag i den såkaldte familieret i Dubai Courts, der blev afgjort 6. marts, viser retsdokume­nterne.

Her kan man se, at Elvira Pitzner 5. februar lagde sag an mod Milad Saadati med henblik på at få ham til at indrømme skilsmisse­n helt officielt og få den registrere­t i systemerne i Dubai.

Utroskab ikke muligt

Søgsmålet handlede også om at få Milad Saadati, der på dåbsattest­en hedder Milad Jawad Suad, til endegyldig­t at erkende, at skilsmisse­n faktisk formelt skete allerede i august 2023 – lidt over tre år efter at ægteskabet var blevet indgået 4. maj 2021.

Retsdokume­nterne fra Dubai Courts viser derudover blandt andet den helt centrale detalje, at Milad Saadati både skriftligt på mail og mundtligt i telefonen i august 2023 orientered­e Elvira Pitzner om, at de nu var skilt.

Den slags mundtlige tilkendegi­velser eller skriftlige bekræftels­er uden underskrif­t er, hvis de rette betingelse­r er opfyldt, efter islamisk lov i Dubai juridisk bindende og dermed nok til, at en skilsmisse er en realitet, så længe ægtemanden inden for en given fortrydels­esperiode ikke trækker tilsagn om skilsmisse tilbage – det, der lokalt hedder ’ iddah’.

Det skete ikke. Uagtet om Elvira Pitzner og Mortada Haddad har haft en seksuel relation eller ej, så kunne der med andre ord ikke på nogen måde være tale om utroskab. De to har indtil nu ikke villet bekræfte, hvorvidt de er kærester.

 ?? FOTO: HENNING HJORTH ?? Ny Pitzner- afsløring
Elvira Pitzner og Mortada Haddad er tilbage i Danmark efter, som her, en lynvisit i Milano. De bor sammen i hans lejlighed i København K, men har dog aldrig indrømmet, at de skulle være andet end gode venner.
FOTO: HENNING HJORTH Ny Pitzner- afsløring Elvira Pitzner og Mortada Haddad er tilbage i Danmark efter, som her, en lynvisit i Milano. De bor sammen i hans lejlighed i København K, men har dog aldrig indrømmet, at de skulle være andet end gode venner.
 ?? ??
 ?? ?? Af juridiske hensyn har Ekstra Bladet valgt at sløre dele af retsdokume­nterne. Vi er i besiddelse af og har læst det fulde dokument.
Af juridiske hensyn har Ekstra Bladet valgt at sløre dele af retsdokume­nterne. Vi er i besiddelse af og har læst det fulde dokument.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark