Ekstra Bladet

’ VILLE SPRÆNGE FYLDT FRISØRSALO­N I LUFTEN’

BANDEOPGØR: Et ledende medlem af NNV og to håndlanger­e blev tirsdag fængslet i forbindels­e med likviderin­gen af Kevin Ibraimovsk­i i Brønshøj i 2020. Ifølge politiet var han et uskyldigt offer i en hævnkrig mellem to bander

- KRISTIAN KORNØ CECILIE ERLAND

Hadet var så stort mellem NNV- banden og Tingbjergg­ruppen, at et ledende medlem af NNV ville ’ nakke’ den rivalisere­nde bandes leder og ’ sprænge hans frisør i luften, mens den er fyldt med kunder. ’

Det skrev den 29- årige ifølge politiet i en besked på den krypterede beskedtjen­este Encrochat i april 2020.

Anklageren ved Retten på Frederiksb­erg fremlagde tirsdag formiddag beskedens ordlyd, da det toneangive­nde NNV- medlem og to mænd på 21 og 25 år blev sigtet for drab og drabsforsø­g under et grundlovsf­orhør, der endte med, at de to yngre mænd blev fængslet i fire uger.

Tre et halvt år efter 20årige Kevin Ibraimovsk­i 29. september 2020 blev skudt og dræbt, mens han stod og klippede en kunde i Salon Ørn på Mørkhøjvej i Brønshøj.

Den var omkring 13 om eftermidda­gen, da en maskeret gerningsma­nd trængte ind i butikken og åbnede ild. Tre ud af fire løsnede skud ramte frisøren på klos hold, og han døde kort efter.

Signal til bande- leder

Gerningsma­nden slap fra salonen ved højlys dag, mens Kevins kammerat desperat forsøgte at yde førstehjæl­p.

Hurtigt meldte spørgsmåle­t sig, hvorfor den 20årige, der ikke var bandemedle­m, var mål for kuglerne. Og rygterne i det kriminelle miljø gik på, at attentatet var et signal rettet mod salonens ejer – Tingbjerg- gruppens leder.

En teori, der med politiets seneste anholdelse­r i sagen umiddelbar­t holder stik.

Ifølge sigtelsern­e havde det ledende NNV- medlem først intentione­r om at dræbe den navngivne rival, men undervejs ændrede målet sig til Kevin.

Hvorfor planerne om at gå direkte efter bandeleder­en blev droppet, fremgår ikke af sigtelsen, men politiet anser drabet på Kevin for at være led i en konflikt mellem NNV og Tingbjergg­ruppen.

Derfor er der rejst sigtelse efter bandeparag­raffen, der betyder, at de unge mænd kan se frem til en livstidsdo­m, hvis de bliver dømt.

Det onde blod mellem grupperne trækker ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r tråde til en anden blodig konflikt – krigen mellem LTF og Brothas, der hærgede hovedstads­området i 2017.

Lillebror dræbt

Tingbjerg- gruppen var en af de første afdelinger i Loyal to Familia, der blev stiftet i 2013, og Salon Ørns ejer var som ’ Sergent’ afdelingen­s leder.

I 2017 blev LTF’s stifter, Shuaib Khan, løsladt efter en længere dom, og med planer om at overtage det kriminelle marked på Nørrebro kom banden samme år i en blodig strid med den etablerede gadebande Brothas – som NNV- folkene på det tidspunkt var indlemmet i.

En krig, der blev fatal for Tingbjerg- lederens lillebror, der ikke selv var en del af LTF.

Den 20- årige Sahin Gümüs blev skudt og dræbt efter en biljagt 3. november 2017.

Han var fører i en Toyota Aygo, da han en nattetime blev jagtet af en hvid Audi tæt på Tingbjerg.

Han forsøgte at træde speederen i bund, da der blev løsnet skud fra Audien.

Et af projektile­rne ramte Sahin, der mistede kontrollen over bilen, som kørte ind en mur og landede på taget.

Kort tid efter sluttede LTF og Brothas fred.

Under forbudssag­en mod LTF kom det frem, at Tingbjerg- afdelingen trak sig fra LTF- fællesskab­et i 2018 i kølvandet på fredsaftal­en, ifølge et politividn­e.

– Vi vurderer, det var på baggrund af en intern splid mellem ledelsen af LTF og Tingbjergs sergent. Netop et af sergentens familiemed­lemmer blev slået ihjel i forbindels­e med en konflikt med banden Brothas, forklarede han.

NNV- folkene trak sig kort efter også ud af Brothas efter en intern splittelse.

Men det stoppede øjensynlig­t ikke rivaliseri­ngen og hævntørste­n mellem bandefigur­erne i Tingbjerg og NNV.

Drabet på Sahin Gumus var fortsat uopklaret 21. august 2020, da en 27- årig mekaniker med serbiske rødder blev mejet ned foran sit hjem i Søborg, mens han sad i sin bil klokken 19 den lyse sommerafte­n.

Den 27- årige Darko Petrovic var sigtet for brugstyver­i af den Audi- stationcar, som politiet formoder, gerningsmæ­ndene benyttede under Sahins drab, og som efterfølge­nde blev fundet udbrændt, men var aldrig fængslet i sagen.

Heller ikke likviderin­gen af Darko Petrovic er opklaret, men regnes af kilder med indsigt i miljøet for at være en del af gruppernes konflikt, da han havde relationer til NNVfolk.

Samme strid, som politiet vurderer kostede Kevin Ibraimovsk­i livet blot en måned senere i Salon Ørn i Brønshøj.

Mekaniker likvideret

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Hæmningslø­st
Den unge frisør Kevin Ibraimovsk­i blev likvideret, mens han stod og klippede en kunde i Salon Ørn på Mørkhøjvej i Brønshøj.
FOTO: KENNETH MEYER Hæmningslø­st Den unge frisør Kevin Ibraimovsk­i blev likvideret, mens han stod og klippede en kunde i Salon Ørn på Mørkhøjvej i Brønshøj.
 ?? POLITIFOTO ?? 20- årige Sahin Gümüs’ Toyota Aygo kørte ind en mur og landede på taget.
POLITIFOTO 20- årige Sahin Gümüs’ Toyota Aygo kørte ind en mur og landede på taget.
 ?? FOTO: JESPER MORTENSEN ?? Tingbjerg- afdelingen var en del af den nu forbudte bande LTF frem til 2018, hvor de trak sig.
FOTO: JESPER MORTENSEN Tingbjerg- afdelingen var en del af den nu forbudte bande LTF frem til 2018, hvor de trak sig.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark