Ekstra Bladet

Profil vil tilbage i truppen

- Jeg blev gift, venter mit første barn og blev solgt til et andet land

Der skal kæmpes ekstra hårdt om pladserne frem mod OL i Paris.

Det er realiteten for det danske herrelands­hold i håndbold. Kun 14 spillere må udtages, mens en spiller udtages som ’ reserve’, der kun kan komme i brug, hvis en spiller i truppen bliver skadet.

Ved EM- slutrunden i Tyskland havde Danmark 16 spillere med samt tre reserver, der kunne skiftes fra kamp til kamp.

Det har medført spekulatio­ner om, hvem de endelige 15 spillere er, som landstræne­r Nikolaj Jacobsen udtager.

Mange spillere kan ikke vide sig sikre på, om de overhovede­t kommer med til Paris også selvom de har mange landskampe på CV’et

En kærkommen pause

En af de spillere, der kæmper for at komme med til Paris, er den danske håndboldpr­ofil Jacob Holm.

Han har været en fast bestanddel af landsholde­t, men blev noget overrasken­de udeladt af EM- truppen tilbage i januar, det var den 28- årige PSG- spiller meget skuffet over.

– Det er jo altid skuffende, for man vil jo selvfølgel­ig altid gerne være med, så det var selvfølgel­ig træls.

– Da skuffelsen havde lagt sig, så jeg det som en kærkommen mulighed til lige at puste ud. Der skete rigtig meget for mig i 2023. Jeg blev gift, venter mit første barn og blev solgt til et andet land, så det var måske meget sundt lige at få en lille ferie, siger Jacob Holm til Ekstra Bladet.

Jacob Holm var også en del af det OL- hold, der senest vandt sølvmedalj­er i det udsatte OL i Tokyo tilbage i 2021.

Nu er målet at spille sig op, så han kan være en af Nikolaj Jacobsens 14 udvalgte, der drager til Paris, selvom danskeren erkender, at det bliver svært.

– Jeg skal spille godt i min klub og vise til de her træninger og på lørdag, at jeg er klar. Jeg er godt klar over, at det ikke lige står først for, at jeg er blandt de 14 mand.

– Jeg tror ikke, at hvis OL skulle spilles i morgen, at jeg ville være med. Men der er lang tid til, at den trup skal udtages, der kan ske mange ting i håndbold, afslutter Jacob Holm.

 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? Jacob Holm skal imponere landstræne­r Nikolaj Jacobsen på ny, hvis han skal med til OL i Paris.
FOTO: CLAUS BONNERUP Jacob Holm skal imponere landstræne­r Nikolaj Jacobsen på ny, hvis han skal med til OL i Paris.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark