Ekstra Bladet

SEXBOMBENS HEMMELIGHE­DER SANDHEDENS TIME: Judy Gringer fik sin gennembrud­srolle som 17- årig, fordi hun var ’den med de største bryster’. I dag er hun 83 og deler ud af de kulørte historier fra et langt liv som ’sexbombe’

- RUNE MELCHIOR SJØRVAD

– Nu har jeg ikke flere hemmelighe­der, lyder det fra Judy Gringer, der har gjort en undtagelse og inviteret Ekstra Bladet indenfor i sin private lejlighed. Den ligger i den såkaldte Pisserende­n i det centrale København. Her har hun har boet siden 1975.

Hun har været centrum for mere fest og farver end de fleste. Nu er håret blevet gråt, og væggene i lejlighede­n er med årene blevet farvet gule af de mange, daglige cigaretter.

Der er net for vinduerne, så den elskede kat, Lille – der dog ikke længere lever helt op til sit navn – ikke finder på at tage springet fra anden sal til fortovet.

Den danske sexbombe

Anledninge­n til Ekstra Bladets besøg er udgivelsen af selvbiogra­fien ’ En sexbombes bekendelse­r’.

En bog, hvor der åbnes helt op for posen med livshistor­ier fra en tid, hvor øjenbrynen­e ikke blev løftet så meget som en millimeter, når helt unge kvinder trak i arbejdstøj­et – eller rettere smed det meste af det – for at være sexobjekte­r i en mandsdomin­eret underholdn­ingsbranch­e.

At der nu foreligger en flot bog med Judys navn og billede på forsiden, lægger hun ikke skjul på, at hun er glad for. Ikke mindst er hun glad for, at arbejdet nu er overstået.

– Jeg havde aldrig drømt om, at der ville udkomme en bog kun om mig. I en eller anden udstræknin­g kan vi jo alle sammen godt lide at tale om os selv. Men altså at genoplive eller genop

trævle hele ens liv er en overvælden­de opgave, siger hun og tilføjer:

– Det er ikke for at være krukket, men jeg er altså glad for, at det nu er slut. Jeg er jo blevet interviewe­t mange gange tidligere, men at gå helt tilbage til ens fødsel og barndom, det er en helt anden sag, siger Judy, der anser det som en stor fordel, at bogen udkommer, mens hun stadig er i live.

– Så er jeg helt sikker på, at den ikke er fyldt med usandheder, der kun er opdigtet for at sælge bøger. Nu ved jeg, at alt, hvad der står i den, passer og er sandt. Jeg har ikke flere hemmelighe­der.

Letpåklædt Lommer- pige

Som det står skrevet i bogen, der er blevet til i samarbejde med forfatter Jacob Wendt Jensen, så var det en tid, hvor ’ mændene regerede verden med høj cigarførin­g og løse bæltespænd­er’.

Judy Gringer var midt i det hele. Hun begyndte som balletbarn på Det Kongeli

ge Teater, men skiftede hurtigt de kongelige ambitioner ud med jobbet som en af de letpåklædt­e Lommer- piger på ABC Teatret.

Her fik hun som 17- årig sammen med Dirch Passer i 1958 sit karrierede­finerende gennembrud som den storbarmed­e blondine i ’ Babs og Nutte’- sketchen.

Siden gik det slag i slag med roller på film, teater og revy. Hun blev kæreste med Dirch passer, blev kaldt Danmarks svar på Marilyn Monroe og var fast forsidesto­f i aviser og sladderbla­de.

Historien kan ingen tage fra hende – og berømmelse­n varer ved. Selv om det ikke længere er i samme målestok, som da hun var ung.

– Der kommer stadig fanpost i min postkasse. Altså, det er ikke i sækkevis, men det hænder. Og jeg bliver altid glad for det, når det sker. Nu må vi se, hvor længe det bliver ved, siger Judy, inden hun siger farvel og åbner døren forsigtigt, så Ekstra Bladet – men ikke katten – kan stikke af.

 ?? FOTO: BENT REJ ?? Den danske Marylin
Judy Gringer er en af de mest berømte ' sexbomber' fra de glade 60' ere. Nu kan du komme helt tæt på hende.
FOTO: BENT REJ Den danske Marylin Judy Gringer er en af de mest berømte ' sexbomber' fra de glade 60' ere. Nu kan du komme helt tæt på hende.
 ?? AGERSKOV FOTO: EMIL ?? Judy Gringer har indstillet karrieren, men har ikke mistet gnisten i øjnene og appetitten på livet.
AGERSKOV FOTO: EMIL Judy Gringer har indstillet karrieren, men har ikke mistet gnisten i øjnene og appetitten på livet.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark