Ekstra Bladet

Rivalen: Find ham et team!

-

Det er historisk svært for unge kørere at bryde igennem i Formel 1. Ingen af de to seneste F2- mestre har fået chancen, og sæsonpremi­eren i år var kun anden gang siden 1950, at en sæson startede uden en rookie.

Oliver Bearmans problemfri vikartjans hos Ferrari understreg­er, at næste generation er klar.

En af dem, som bemærker det, er Red Bulls særlige rådgiver og chef for teamets talentprog­ram Dr. Helmut Marko.

– Jeg synes, at Ollie Bearmans præstation hos Ferrari var opsigtsvæk­kende. At levere på en bane som Jeddah uden meget træning viste virkelig styrke. Til tider kørte han på næsten samme niveau som Charles Leclerc, skriver østrigeren i sin klumme for Red Bull- mediet Speedweek.

– Men hvad gør Ferrari nu? De køber dyre Hamilton, Leclerc har en langtidsko­ntrakt, og nu viser Bearman sit supertalen­t.

– Hvis jeg var Fred Vasseur, ville jeg øjeblikkel­igt finde Bearman et cockpit hos et andet team; det kunne eksempelvi­s være hos Haas, skriver Marko.

– De skal nu finde pengene til at uddanne ham. Holdene er lige nu forholdsvi­st finansielt velspækked­e, så de kommer til at betale dyrt for det.

Udfordring­en for de unge kørere lige nu er, at holdene er velkonsoli­derede. De har ikke samme behov for at tage betalingsk­ørere ind.

En mere fair fordeling af præmiepeng­ene betyder, at forskellen på selv de dårlige placeringe­r i VM i runde tal er 70 millioner kroner, så holdene foretrække­r rutine over potentiale.

Advarsel til Ricciardo

Red Bull har selv en lovende ung kører i venteposit­ion. Liam Lawson imponerede som vikar i fjor, men måtte nøjes med en reserverol­le i år.

– Bearman – men også vores Liam Lawsons sidste sæson eller Pedro Acostas debut i MotoGP – viste, hvilke exceptione­lle talenter de er. I dag er alle drengene godt forberedte, når de rykker op. Men kun hvis nogen er virkelig god, kan de udrette sådanne resultater lige fra starten, mener Marko.

Dr. Død, som Marko kaldes, fik også lige udstedt en advarsel til Daniel Ricciardo, som sidste år afløste Nyck de Vries halvvejs gennem sæsonen. Australier­en drømmer om en plads hos Red Bull, men er kommet skidt fra start.

– Et ord om Racing Bulls. Der er meget på spil i denne sæson for både Yuki og Daniel. Yukis kvalifikat­ion var rigtig, og Ricciardo skal snart vise noget, siger Dr. Helmut Marko. Bum!

Liam Lawson bør holde sig klar!

 ?? FOTO: ANTONIN VINCENT/ SCUDERIA FERRARI ?? Efter sin debut kan Oliver Bearman udover Haas også komme på tale hos teams som Williams, Sauber og Alpine.
FOTO: ANTONIN VINCENT/ SCUDERIA FERRARI Efter sin debut kan Oliver Bearman udover Haas også komme på tale hos teams som Williams, Sauber og Alpine.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark