Ekstra Bladet

Cheftræner Jacob Neestrup: Det er for dårligt

- FOTO: CLAUS FISKER FOTO: CLAUS FISKER/ RITZAU SCANPIX

FC København fik i aftes en planmæssig sejr mod OB i sidste runde af grundspill­et, og nu venter der et nervepirre­nde mesterskab­sspil.

Men selvom FCK i denne sæson har nydt stor succes på den europæiske scene og stadig er helt med i guldkampen, så har alt ikke været helt helt godt nok.

Det indrømmer Jacob Neestrup, der ikke er tilfreds med, at de forsvarend­e mestre blot har et snit på 1,2 mod de fem øvrige hold, der nu venter ad to omgange i slutspille­t.

– Jeg bekymrer mig over alt. På godt og ondt, indleder FCK- træneren sit svar på Bolds spørgsmål om, hvorvidt det lave snit mod de bedste Superliga- hold er den store bekymring lige nu.

– Vi kan ikke løbe fra det der.

– At få 1,2 point i snit mod top seks er for dårligt, og det snit skal være højere i mesterskab­sspillet.

– Men jeg havde mere bekymret, hvis det var 0 point mod FC Midtjyllan­d, 0 point mod Brøndby, to point mod FC Nordsjælla­nd osv.

Altså jo bedre modstander­en blev, jo dårligere blev vi.

Bliver arbejdet i kulissen

På stående fod har Jacob Neestrup ikke det klokkeklar­e svar på, hvorfor FC København kun har formået at skrabe 12 point sammen ud af 30 mulige, mens Brøndbys snit aktuelt ligger på 2,0 og FC Midtjyllan­ds er på 1,9.

Men faktisk håber han at kunne svare mere klart på det inden længe.

– Jeg vil faktisk gerne have det spørgsmål om ti dage. For nu skal jeg hjem og kigge på det. Vi har vidst i lang tid, hvilke hold – minus Silkeborg – vi skulle møde.

– Vi har nogen, der har arbejdet i kulissen og kigget kampene igennem i forhold til at kunne give svar på det spørgsmål. Det håber jeg at kunne om 10 dage.

Alligevel hæfter FCKbossen sig ved, at man har underpræst­eret stort mod nogle hold, mens man har haft bedre fat i andre.

– Vi skal lade være med at spille dårligt mod FC

Midtjyllan­d i tre ud af fire halvlege. Vi skal lade være med at spille mod Silkeborg, som vi gjorde i Parken.

– Vi skal fortsætte med at være gode mod Brøndby og FC Nordsjælla­nd. Og når du har AGF så alvorligt nede i sækken, som vi har i de to kampe, så skal kniven stikkes ind, forklarer Neestrup.

Ikke bekymret

Alligevel går han ikke bekymret ind til mesterskab­sspillet, hvor man ligger nummer tre med to point op til FCM, mens der er tre point op til førerholde­t Brøndby.

– Det bekymrer mig ikke, fordi vi mod hold, der – med al respekt – er en lille smule bedre end os selv, og dem vi skal møde i top seks, har vist, at vi godt kan, siger Neestrup med henvisning til den europæiske succes i denne sæson.

Alt i alt står løvernes cheftræner dog med en god følelse i kroppen, før kampen om guldet for alvor går i gang.

– Jeg har en god fornemmels­e, men jeg har også respekt for, at der er andre dygtige hold, og vi kan ikke snakke os til et tredje mesterskab i streg.

– Der må være en årsag til, at FC København kun har gjort det én gang før. Det må være, fordi det er rimelig svært.

– Der er andre hold, der også rækker ud efter det, og vi må lade fødderne tale og gøre vores bedste.

At få 1,2 point i snit mod top seks er for dårligt

 ?? ?? Andreas Cornelius fik endelig hul på bylden m,ed sin scoring i Odense.
Andreas Cornelius fik endelig hul på bylden m,ed sin scoring i Odense.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark