Ekstra Bladet

MISBRUGT PÅ NETTET

Fake news Tv-værten Divya Das kalder det ’ hamrende irriterend­e’, at svindlere bruger hendes person til at lokke folk til investerin­gssider

- SIGNE SØGAARD ARKIVFOTO: PER ARNESEN/ TV 2

Falske artikler om ’ Go’ aften live’- værten Divya Das har i flere uger floreret på de sociale medier.

Ekstra Bladet har blandet andet set et voldsomt eksempel, hvor tv- værtens ansigt er blevet manipulere­t, så det ser ud, som om hun har fået et blåt øje. Billedet er flankeret af en falsk overskrift om, at hun er blevet banket. Ved første øjekast fremstår de falske artikler, som var de fra etablerede medier, men i virkelighe­den bliver de brugt til at lokke folk til investerin­gssider.

Ekstra Bladet har i flere uger forsøgt at få en kommentar fra den garvede vært, men hun er ikke vendt tilbage på vores henvendels­e. I mellemtide­n har hun valgt at bryde tavsheden over for sit eget medie.

– Det er hamrende irriterend­e. Det er jo rimelig grove overskrift­er, men jeg tror, at langt, langt de fleste kan godt se, at det er fake news- historier, siger hun til TV 2.

’ Det har jeg aldrig gjort’

Hun fortæller samtidig, at flertallet af dem, som rækker ud til hende, har opdaget, at der er tale om falske artikler. Dog har enkelte fortalt, at de har investeret penge via de falske artikler.

Tidligere har Divya Das på sine egne sociale medier ligeledes advaret mod fænomenet. Her skriver hun, at selvom artiklerne til forvekslin­g ligner artikler fra B. T., så er det altså ikke tilfældet. ’ Tværtimod er det fabrikered­e historier, hvor kriminelle bagmænd tilsynelad­ende forsøger at få jer til at tro, at jeg kommer med gyldne investerin­gsråd. Det gør jeg ikke. Og det har jeg aldrig gjort,’ lyder det blandt andet i et opslag på Instagram.

Hun opfordrer desuden til, at man anmelder opslagene som spam, hvis man falder over dem.

Divya Das er langtfra den første danske kendis, som er blevet misbrugt på de sociale medier. Eksempelvi­s blev Anders Lund Madsen løjet død i en falsk artikel.

Det er jo rimelig grove overskrift­er, men jeg tror, at langt, langt de fleste kan godt se, at det er fake news- historier

 ?? ?? Divya Das understreg­er, at hun intet har at gøre med artiklerne, der misbruger hendes navn og billede.
Divya Das understreg­er, at hun intet har at gøre med artiklerne, der misbruger hendes navn og billede.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark