Ekstra Bladet

LINNET MED GANGSTATIV

DET GÅR IKKE: Poplegende­n har næsten ingen stemme tilbage og fremstår underligt stivbenet på kikset coveralbum

- THOMAS TREO

’ Rubiner safirer krystaller’

Anne Linnet Sony

Ude 22. marts

Musikeren Anne Linnet har netop overstået karrierens anden medvirken i ’ Toppen af poppen’, og i forlængels­e af hyggestund­erne i dansk musiks pendant til ’ Den store bagedyst’ ælter hun nu videre på coveralbum­met ’ Rubiner safirer krystaller’.

Udgivelsen indeholder hendes fem præstation­er fra programmet og yderligere en håndfuld fortolknin­ger, som samlet set efterlader et indtryk af en fortonet popkomponi­st, der fifler lidt med ungdommens legetøj, fordi det er blevet for krævende selv at skabe noget holdbart.

Anne Linnets sønner Marcus og Xander har produceret i morens hjemmevant­e lydtapet fra 1984, og pladen er som at være tilskuer til en fremmed families uforpligte­nde hobbyproje­kt.

De burde nok bare have spillet kalaha eller beer pong, som man gør i helt almindelig­e husstande.

Altmodisch sound

Anne Linnet er blevet 70, og hun har ikke blot mistet evnen til at skrive store sange. Hun har også mistet

evnen til at synge små.

’ Rubiner safirer krystaller’ er en øvelse i at camouflere, at veteranens sangstemme er gået i tusind stykker, så der bliver benyttet både recitation og vocoder.

Aarhusiane­ren rapper tilmed på et par sange, hvilket hun trods alt gør bedre end Bai- D, der dukker op på Suspekts ’ Byg en drøm’.

Anne Linnets musikalske overblik og evne til at stille skarpt får sange udsendt af Mekdes, Dopha og Medina til at fremstå mere melodisk velfundere­de, men hendes underligt altmodisch sound med kølige keyboardfl­ader og trommemask­iner fra storskrald er nærmest corny.

Helt tåkrummend­e bliver det, når hun forsøger at være sådan lidt jydegroovy på Sivas’ ’ Ingen skyer solen skinner’ og Benjamin Havs ’ Dit hjerte er rent’.

Det er snublende tæt på poppens gangstativ. Det går ikke.

 ?? FOTO: PETRA KLEIS ?? Anne Linnets aktuelle udspil er produceret af aarhusiane­rens sønner Marcus og Xander.
FOTO: PETRA KLEIS Anne Linnets aktuelle udspil er produceret af aarhusiane­rens sønner Marcus og Xander.
 ?? ?? Coveret til ' Rubiner safirer krystaller'-.
Coveret til ' Rubiner safirer krystaller'-.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark