Ekstra Bladet

Daramy faster størstedel­en af døgnet

- MARTIN SCHMIDT, MADS GLENN WEHLAST, BOLD

Mens de andre landsholds­spillere formentlig sover tungt, står Mohamed Daramy op midt om natten.

Den muslimske højtid ramadan løber i 2024 fra 10. marts til 9. april, og det betyder, at Daramy hverken spiser eller drikker fra solopgang til solnedgang i den periode.

– Landsholde­t har været gode til at spørge og hjælpe mig. De spurgte mig, da jeg kom ind, om jeg faster, og det gør jeg. Jeg gør det så ikke på kampdage eller dagen før, men de andre dage gør jeg.

– De har været gode til at sørge for, at man også kan få noget at spise om natten og så videre, så det er meget fint, fortæller Daramy.

Mohamed Daramy fortæller videre, at han typisk spiser omkring 18.30, og så indtager han mad og drikke igen lidt over 4, inden solen står op ved 6- tiden.

Kan godt glemme det lidt

Selv om han har prøvet det mange gange, skal Daramy lige vænne sig til igen at faste.

– Så kan man bare drikke, når man vil. Det er de små ting, man godt kan mærke forskel på. Man skal også huske på, at man ikke bare lige kan drikke vand efter træning eller undervejs.

– Det kan man godt glemme nogle gange.

I starten mærker Daramy det fysisk, men det går hurtigt over.

– Man vænner sig til det. De første par dage er altid svære, for man skal lige ind i det igen, men jeg heldig med at være i klubben de første par dage sammen med nogle andre. Lige nu har jeg det helt fint.

Godt nok spiller landsholde­t i denne samling kun testkampe, men EM nærmer sig, og Daramy håber naturligvi­s på at få en billet til slutrunden i Tyskland til sommer.

Han tænker dog ikke, at det sportslige påvirkes af fasten.

– Hvis jeg ikke kunne klare det, og det ville påvirke min træning og kamp, så havde jeg nok ikke gjort det, siger Daramy.

22- årige Daramy har gang i en god debutsæson i Reims, hvor det foreløbig er blevet til fire mål og fem assists i 25 Ligue 1- kampe.

 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? Mohamed Daramy står op midt om natten for at spise.
FOTO: GETTY IMAGES Mohamed Daramy står op midt om natten for at spise.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark