Ekstra Bladet

FIFA håner DBU

- Jan Jensen CHOKERET BLIVER HVIS MAN SELVFØLGEL­IG FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN MEN HVEM EKSTRA BLADETS KOMMENTATO­R

man næppe, men alligevel. Der er åbenbart ingen grænser for, hvor arrogant FIFA og præsident Gianni Infantino opfører sig i forhold til offentligh­eden. Det er en kendt sag, at fodboldfor­bundet kun svarer på spørgsmål fra pressen, når det passer dem. Men at de nationale fodboldfor­bund heller ikke kan få svar fra FIFA, er alligevel underligt.

Tag nu bare eksemplet med DBU, som endda var med til at stifte FIFA i 1904. DBU udviste interesse for at afholde VM for U17 næste år. Det blev meddelt FIFA, men der kom aldrig noget svar. Ikke før FIFA i sidste uge uden foregående varsel meddelte, at Qatar skal afholde VM for U17- drengene de næste fem år i træk.

sad i et omklædning­srum, ville man sige, at FIFA pisser på DBU, men nu er det her en pæn avis, så jeg vil nøjes med at konstatere, at noget er råddent i FIFA. Og det stinker.

Flere internatio­nale medier har også skrevet om sagen, og når man spørger i flere af de nationale forbund, er svaret, at der ikke har været nogen form for detaljeret orienterin­g eller budrunde, før FIFA gav fem slutrunder til Qatar, som hører til blandt Gianni Infantinos bedste venner. Hans bedste venner er ofte dem, der hælder flest penge i FIFAs pengekasse­r.

OM FORLØBET fortalte DBU’s direktør, Erik Brøgger Rasmussen, tidligere på ugen Ekstra Bladet, at han først blev bekendt med Qatar- afgørelsen, da den blev meldt ud til offentligh­eden:

– Vi er ret overrasked­e over, at det nu er besluttet at tildele både Marokko ( pigernes U17, red.) og Qatar VM de næste fem år. FIFA har ændret noget på den proces, vi var blevet fortalt om. Hvis I kan få fat i FIFA, kan I spørge dem.

– Vi har ikke fået voldsomt meget at vide. Vi er ret overrasked­e over, at de nu er tildelt, og at det ikke kun er ét VM, men faktisk er i fem år.

– Vi havde i hvert fald ikke fået besked om, at man skulle melde ind på fem år. Vi rakte selv hånden op og sagde, at vi var interesser­ede. Der troede vi, at det var én slutrunde. At man så ender et helt andet sted uden at orientere os, det synes vi er en noget mærkelig proces.

har Ekstra Bladet spurgt FIFA om hele forløbet. Vi har ikke fået svar. Sådan er det blevet de seneste år med Infantino som præsident. Store beslutning­er bliver truffet i et baglokale, uden at offentligh­eden er informeret. Det gælder blandt andet Saudi- Arabiens VM i 2034 og det miskmask af en slutrunde i 2030, som skal spilles i seks lande og på tre kontinente­r.

Der var heller ingen forudgåend­e debat, inden Sky News tidligere på ugen kunne meddele, at Gianni Infantino sidste år fik en lønforhøje­lse på hele 33 procent. Nu tjener han godt 30 millioner kroner om året. Hvem udgør FIFA? Ja, det gør de 211 medlemslan­de, som i teorien skal træffe alle store og væsentlige beslutning­er på den årlige kongres. Det sker bare ikke i virkelighe­den.

Store beslutning­er bliver truffet i et baglokale, uden at offentligh­eden er informeret

beslutter så Infantinos løn? Ja, det gør en tremandsko­mité i FIFA. Komitéen består af den pensionere­de indiske dommer Mukul Mudgal, FIFAs sydamerika­nske vicepræsid­ent, Alejandro Domínguez fra Paraguay, og den schweizisk­e revisor Bruno Chiomento.

Der har før været ballade om Infantinos løn. Tidligere var det Domenico Scala, der ledede lønkomitée­n. Men allerede kort tid efter sin tiltræden fyrede Infantino Scala, som blandt andet havde kritiseret Infantinos lønkrav. Det var en konflikt, som blev lækket gennem en lydoptagel­se, Ekstra Bladet kender indholdet af. Nu sidder Infantinos venner i komitéen, og så er der ikke mere ballade.

 ?? ?? FIFAs præsident, Gianni Infantino, spiller ikke bolden videre til DBU. Tværtimod håner han det danske forbund.
FIFAs præsident, Gianni Infantino, spiller ikke bolden videre til DBU. Tværtimod håner han det danske forbund.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark