Ekstra Bladet

PRISEN FOR TAYLOR SWIFT

Ekstra Bladets Nikita Klæstrup regner her ud, hvor mange penge hun kommer til at bruge på at se megastjern­en live

-

Med tanke på, at nogen betalte 27.000, føler jeg næsten, at jeg har været decideret sparsommel­ig

Taylor Swifts □ras Tour styrker ikke kun hendes egen økonomi, men også økonomien i enhver by, hun velsigner med sin tilstedevæ­relse. Og det kan jeg godt forstå. At deltage til koncerten viser sig for mange at være en dyr fornøjelse, som rækker langt ud over bare prisen på billetten.

På Reddit fortæller koncertgæn­gere om at have brugt helt op til 27.000 kroner.

Så med rystende hænder og frygt for min kontos velbefinde­nde vil jeg nu forsøge at regne mig frem til, hvor mange penge jeg kommer til at bruge på at se kvinden, jeg har et billede af stående på mit skrivebord her på □kstra Bladet.

BILLETTERN­E: 2045 KR.

Jeg skal afsted med min kæreste, så jeg er i den lykkelige situation, at jeg deler de fleste af udgifterne. Dog ikke selve koncertbil­letterne, da det var mit brændende ønske at se Taylor live.

□fter halvanden times tid i digital kø sidste sommer fik jeg endelig lov til at købe to billetter til den nette sum af 2045 kroner i alt. Vi har pladser på tribunen o. k. tæt på scenen, så det er ikke, fordi vi sidder i ’ the nosebleeds*’. Derfor synes jeg egentlig, at det var en helt fin pris for billetter.

*Jeg afbryder denne artikel for at forklare, at ’ the nosebleeds’ betyder den sektion af et stadion, som er allerhøjes­t oppe og dermed længst væk fra scenen. Udtrykket stammer faktisk fra bjergbesti­geres tendens til at få næseblod ved ekstreme højder. Hvem siger, at Ekstra Bladet ikke kan være lærerigt? Denne forklaring er bragt til jer af mine boomerchef­er. Eller de bad i hvert fald om den.

FLYBILLETT­ER: 1344 KR.

Da Taylor endnu en gang forbigår Danmark på sin turné, hun har faktisk aldrig spillet i Danmark, skal vi selvfølgel­ig have noget transport til Sverige og også gerne hjem igen. Vi har valgt at flyve, og det blev 1344 kroner pr. person.

HOTEL: 1400 KR.

Fordi jeg er bougie*, skal vi bo på et femstjerne­t hotel i Stockholm, Hotel Reisen. Det kunne sikkert fås billigere, men nu valgte vi at prioritere komfort. Det bliver 1400 pr. nat, så 2800 i alt. Men det her er også en udgift, vi deler. Så for mig bliver det ’ kun’ 1400 kroner.

* Hej. Jeg afbryder lige denne artikel igen. Mine boomerchef­er beder mig forklare, at bougie betyder, at jeg sætter pris på de finere – og dyrere – ting her i livet.

THE LOOK: 800-1300 KR.

Det er blevet en stolt tradition at klæde sig ud til The □ras Tour, hvor folk kommer som deres foretrukne Taylor Swift- æra. Og nogle får endda specialdes­ignet deres egne versioner af Taylors kostumer.

Jeg har valgt en mere diskret approach. Jeg vil komme som debutalbum­met ’ Taylor Swift’.

Så det er bare en sommeragti­g country-vibe. Det kræver et par cowboystøv­ler, som jeg ikke ejer, men jeg regner med at bruge omtrent 500 kroner på.

Så vil jeg også købe en sød, hvid sommerkjol­e, som jeg nok ville kunne bruge igen. Jeg har kigget på to, som begge er meget rimelige pris. Den ene koster 300, og den anden koster 800.

FRIENDSHIP BRACELETS: 150 KR.

□ndnu en vigtig og udbredt □ras Tour- tradition er at lave og bytte venskabsar­mbånd. Derfor har jeg selvfølgel­ig købt perler og snor til det. Det blev omtrent 150 kroner. Og så selvfølgel­ig al den tid, jeg kommer til at bruge på at lave dem, men □kstra Bladets lønforhand­linger har lært mig, at så meget er min tid slet ikke værd alligevel.

MERCHANDIS­E: 400- 800 KR.

Jeg har alle intentione­r om at tage forbi merchandis­eboden og forsøge ikke at købe mig ind i økonomisk ruin. Priserne varierer meget, og en plakat er selvfølgel­ig billigere end en sweatshirt. Men jeg skal have en beklædning­sgenstand af en eler anden art. Jeg regner med, at priserne strækker sig fra 400 til 800 kroner.

DRIKKEVARE­R TIL KONCERTEN: 300 KR.

Selve koncerten tager over tre timer, så jeg bliver uden tvivl tørstig undervejs. Drikkevare­r på et koncertste­d er altid dyrere, end de burde være, så hvis jeg budgettere­r med 300 kroner, burde der være til en flaske vand og halvandet glas vin.

ØREPROPPER: 285 KR.

Alle swifties, der allerede har været til koncerten, vil fortælle dig, at du får brug for ørepropper. Og de kan også fortælle dig hvilke. De fleste anbefaler dem fra mærket Loop, som ud over at være funktionel­le også er dekorative. De kommer til at koste mig 285 kroner med levering.

MAD: 1500 KR.

Vi har to nætter i Stockholm. Vi ankommer om morgenen på koncertdag­en og tager hjem to dage efter. Så vi har en hel dag i Stockholm, hvor vi bare kan nyde byen og komme os efter showet. Vi har morgenmad med på hotellet, så det er to gange frokost og to gange aftensmad, som vi skal betale for. Og hvis jeg skal være helt realistisk nok også en croissant i Københavns Lufthavn, inden vi flyver. Jeg tænker, at det bliver omtrent de 1500 pr. person, alt efter hvor vi vil spise.

TRANSPORT: 650-1000 KR.

Da delebilsse­rvicen Sharenow meget egoistisk valgte at lukke ned, kan vi ikke tage en delebil til Københavns Lufthavn, som vi ellers normalt ville have gjort. Så det bliver nok en taxa. Fra vores lejlighed plejer det at blive omtrent 300 kroner. Så både frem og tilbage bliver det 600. Det samme gør sig gældende til og fra Stockholms lufthavn.

Jeg er ikke sikker på, hvordan vi kommer til koncerten. Det kan være, at en taxa eller Uber er helt udelukket, og vi må tage toget. Derfor kan det være alt fra 100 til 800 kroner frem og tilbage. Men det her er også en udgift, som bliver delt. Så jeg kan lige halvere alle transportu­dgifter.

ERGO:

OMKRING DE 10.000 KR.

Så hvis vi er lidt pessimisti­ske og siger, at det bliver den dyreste løsning hver gang, så fortæller min iPhones indbyggede lommeregne­r mig, at jeg ender med at betale 10.124 kroner for at tage til □ras Tour.

Med tanke på, at nogle betalte 27.000, føler jeg næsten, at jeg har været decideret sparsommel­ig.

 ?? FOTO: EMIL AGERSKOV ?? Nikita Klæstrups kæreste gør hende selskab til koncerten i Stockholm.
FOTO: EMIL AGERSKOV Nikita Klæstrups kæreste gør hende selskab til koncerten i Stockholm.
 ?? FOTO: ROSLAN RAHMAN/ RITZAU SCANPIX ?? At lave og bytte venskabsar­mbånd er blevet en fast tradition til Eras Tour- koncertern­e.
FOTO: ROSLAN RAHMAN/ RITZAU SCANPIX At lave og bytte venskabsar­mbånd er blevet en fast tradition til Eras Tour- koncertern­e.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark