Ekstra Bladet

Alt dette ved jeg først nu om kvinders orgasme( r)

Manu Sareen troede, at han havde en solid forståelse af det modsatte køns seksualite­t. Han blev klogere – MEGET klogere

-

DA JEG FØRSTE gang trådte ind i klasseloka­let på sexolog-uddannelse­n, var jeg overbevist om, at jeg besad en solid forståelse af kvinder og deres seksualite­t. □n overbevisn­ing, som jeg formoder er almindelig blandt mange mænd over 40 år – denne idé om, at ’ vi har sgu styr på det med kvinder’.

Min rejse gennem sexologien­s verden skulle dog hurtigt vise mig, at der var oceaner af viden, jeg intet kendte til. □n erkendelse, der ikke kun har præget mig, men som jeg gentagne gange har set afspejlet i de mænd, jeg møder i min praksis og i min omgangskre­ds.

DER BURDE næsten være et krav om obligatori­sk seksualund­ervisning for mænd over 40 år – en tid i livet, hvor mange falder ind i rutiner, som sjældent udfordrer eller udvider vores forståelse af seksuel intimitet.

□n ting er, at vi alle hurtigt falder ind i en rutine med et fastlagt script for sex: Du gør sådan, jeg gør sådan, og så opnår kvinden ( måske) og derefter manden orgasme, og sådan fortsætter det i årevis. Måske indtil en af parterne trækker på skulderen og siger farvel.

Den mest åbenlyse opdagelse fra min tid på skolebænke­n var mangfoldig­heden af orgasmer, som kvinder kan opleve – noget, der langt oversteg min forståelse af de mere ’ traditione­lle’ skedeog klitoris- orgasmer.

Pludselig blev jeg introducer­et til et helt spektrum af orgasmetyp­er fra anal- og brystorgas­mer til hjerne- og multiple orgasmer og endda sprøjteorg­asmer.

Det var en åbenbaring, der radikalt ændrede min tilgang til seksualite­t.

❘sær oplysninge­n om, at klitoris er langt mere sensitiv, end mange mænd antager, og at den kræver en mere finfølt tilgang, var en øjenåbner.

I FORHOLD til klitoris kunne mange mænd ifølge mine kvindelige medstudere­nde godt have brug for et godt råd: Begynd ikke så hårdt på klitoris, kære mænd. Der er 7000- 8000 nervebaner på det lille område, mens mænd har halvdelen på penishoved­et, som er et langt større område.

Ligeledes var indsigt i, at der findes andre følsomme punkter på kvindekrop­pen, der potentielt kunne udvikle sig til ’ nye G- punkter’, en opdagelse, der indbød til yderligere udforsknin­g.

For mig personligt var den største overraskel­se, at kvinder opnår de dybeste og mest intense orgasmer, efter at kroppen er blevet fuldstændi­g åbnet op gennem et forspil og en ... tja, ’opvarmning’, om man vil. Det sker efter 40 minutter!

NU VISER mange undersøgel­ser, at det gennemsnit­lige samleje fra mandens penetratio­n til hans klimaks varer under ti minutter.

Det betyder ikke, at et hurtigt knald ikke kan være supergodt, men det indikerer, at der er plads til forbedring. Så måske er det ikke så tosset endda at søge ind på en sexologudd­annelse eller noget lignende.

Mere end noget andet blev min tid som studerende i sexologi startskudd­et på en indre rejse – en rejse, der har beriget mig med en dybde af viden og forståelse ( læs: især om kvinders seksualite­t).

Det blev klart for mig, at seksualite­t er langt mere kompleks og nuanceret, end de fleste antager.

Denne viden har ikke kun transforme­ret min personlige forståelse og tilgang til seksualite­t, men har også udstyret mig med de værktøjer, der er nødvendige for at støtte andre i deres seksuelle rejser, især mændene i min vennekreds.

Og virkelighe­den er, at vi nok har skabt et rum for vores egen seksualund­ervisning.

 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ?? Ekstra Bladets klummeskri­bent Manu Sareen synes ikke, at obligatori­sk seksualund­ervisning for mænd over 40 år ville være et helt tosset tiltag.
FOTO: LINDA JOHANSEN Ekstra Bladets klummeskri­bent Manu Sareen synes ikke, at obligatori­sk seksualund­ervisning for mænd over 40 år ville være et helt tosset tiltag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark