Ekstra Bladet

VÆKKET AF MASKEREDE ROLEX- RØVERE

URKUP: URKUP: Tremænddøm­t Tre mænd dømt for for et et voldsomt voldsomt røve røveri mod blandt andet sovende ung kvinde, som blev truet og frarøvet et dyrt Rolex- ur

- ALBERTE LINDE

En sovende 19- årig kvinde blev skræmt fra vid og sans, da tre desperate og maskerede røvere sidste år i juli brød ind i hendes lejlighed i Valby i København ved højlys dag.

De tre røvere blev i går dømt ved Retten på Frederiksb­erg for en række forhold om indbrud, herunder det voldsomme hjemmerøve­ri begået mod den unge kvinde.

Ifølge røverne havde de forsøgt at ringe på og banke på den unge kvindes dør forinden for at sikre sig, at lejlighede­n stod tom. Da der ikke blev svaret, brækkede de døren op med et koben.

– Hun dukkede pludselig op, og vi bliver overrasket, lød det fra den ene af de tre røvere via en tolk.

De tre gerningsmæ­nd tilstod alle sagen samt en række andre forhold om indbrud, som de var tiltalt i.

Police, police go inside!

Pigen befandt sig på et værelse, hvor hun havde ligget og sovet, da mændene brød ind. Den ene af dem beordrede hende til at blive på værelset, og han virkede ifølge pigen truende, idet han råbte ad hende:

– Police, police go inside! Det var dog ikke noget, alle tre røvere ville indrømme at have råbt.

– Jeg kan ikke huske, om nogen har sagt det, men det kan godt passe, lød det fra den ene af dem, da han forklarede sig i vidneskran­ken.

Røverne stjal et Rolex- ur i lejlighede­n til en værdi af 64.000 kroner.

Da røverne forlod lejlighede­n, ringede den 19- årige kvinde til politiet. Hun var så bange, at hun ikke turde forlade det værelse, røverne havde bedt hende om at blive i. Først da politiet ankom til hendes adresse, turde hun forlade værelset.

– Virkeligt groft

Anklageren Ermina Kovacevic understreg­ede sagens alvor over for dommeren:

– En 19- årig kvinde, der er alene hjemme og bliver beordret ind på et værelse. Dét er efter min opfattelse virkelig groft. Dette var dommeren tilsynelad­ende enig i, og da hun begrundede den dom, de tre røvere blev idømt, lagde hun blandt andet vægt på, at de tre mænd ifølge pigen var maskerede, da de brød ind i hendes lejlighed.

– Jeg mener, det er meget groft, og at der er blevet anvendt en form for maskering, lød det blandt andet fra dommeren.

Fængsel og udvisning

De tre mænd blev alle idømt et år og tre måneders fængsel samt udvisning af Danmark. To af mændene er serbiske statsborge­re, mens den tredje er svensk statsborge­r. Dommeren mener, at de tre mænd udelukkend­e er kommet til Danmark for at begå indbrud.

– De er kommet til Danmark for at stjæle, lød det blandt andet fra dommeren, da hun forklarede dommen.

Dommerens ord resultered­e i et let smil og et træk på skuldrene hos den ene serbiske røver.

De tre røvere modtog alle dommen.

 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? De tre røvere stjal et Rolex- ur i lejlighede­n til en værdi af 64.000 kroner. Groft
FOTO: ANTHON UNGER De tre røvere stjal et Rolex- ur i lejlighede­n til en værdi af 64.000 kroner. Groft
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark