Ekstra Bladet

DANCENTER I NY BOMMERT

Familie har ’ mistet al tillid’ til Dancenter, efter det omstridte sommerhusb­ureau tidligere på måneden uden besked lejede deres sommerhus ud

- LOUISE ENSTRØM

Det, der skulle have været en afslappet weekend i Rikke og Peter Larsens sommerhus på Langeland, forvandled­e sig fredag 8. marts til det stik modsatte.

Da ægteparret­s søn og svigerdatt­er, der skulle låne sommerhuse­t, ankom, var huset nemlig allerede i brug. Og så endda af to tyske mænd, ingen i familien anede hvem var.

– Der opstår total forvirring, men da de to tyskere kan fremvise en bekræftels­e på, at de faktisk har lejet huset gennem Dancenter de pågældende dage, ender min søn og svigerdatt­er med at fortrække sig, fortæller Rikke Larsen.

I strid med aftale

Familien Larsen har ganske vist en udlejnings­aftale med Dancenter, men bureauet havde for det første slet ikke givet besked om, at man havde udlejet huset til de tyske turister – og hvad måske endnu værre var: Dancenter havde kontraktmæ­ssigt slet ikke ret til at udleje sommerhuse­t før 1. april.

– Så vi havde jo brugt sengetøj i soveværels­et, brugte håndklæder og medicin på badeværels­et og mad i køleskabet, fortæller Rikke Larsen.

– Jeg ved godt, at ordet ’ krænket’ er ret udskældt, men jeg følte mig faktisk krænket over, at Dancenter uretmæssig­t havde givet fremmede adgang til vores hus. Og det var jo heller ikke nogen særlig god oplevelse for de i øvrigt meget søde turister, der jo intet havde gjort galt.

Tre udlejninge­r?

Rikke Larsen og hendes mand aftalte, at de i et forsøg på at udrede trådene ville køre til Dancenters lokalafdel­ing på øen dagen efter, men inden de nåede så langt, tikkede tre mails fra Dancenters hovedkonto­r ind i deres indbakke.

Tre mails, hvori bureauet pludselig annullered­e først de to tyskeres – på det tidspunkt altså allerede igangværen­de – booking, og sidenhen yderligere to bookinger, familien heller ikke var blevet informeret om, og som ifølge mailene var planlagt til at skulle have fundet sted i ugerne umiddelbar­t efter.

– Så noget tyder jo på, at Dancenter faktisk har forsøgt uberettige­t at leje vores hus ud ikke bare én, men tre gange i en periode, hvor de overhovede­t ikke havde lov til det, siger Rikke Larsen.

– Så nu kan vi jo ikke lade være med at tænke, om vores hus har været lejet ud på andre tidspunkte­r, hvor vi ikke har vidst det.

’ Ring til hovedkonto­ret’

Da Rikke Larsen og hendes mand dagen efter indfandt sig på Dancenters Lokalkonto­r i Rudkøbing, var der ifølge parret dog ikke megen hjælp at hente.

– De kunne ikke gøre andet end at henvise os til hovedkonto­ret, som vi naturligvi­s både forsøgte at skrive og ringe til ad flere omgange. Men her flere uger senere har vi fortsat intet hørt, siger Rikke Larsen, der sammen med sin mand og i samråd med en advokat nu forsøger helt at ophæve kontrakten med sommerhusb­ureauet.

– Vi vil bare intet have med dem at gøre, for vi kan simpelthen ikke have tillid til dem længere, siger Rikke Larsen.

Her flere uger senere har vi fortsat intet hørt

Jeg følte mig faktisk krænket

 ?? PRIVATFOTO ?? Rikke og Peter Larsen har ikke skyggen af tillid til Dancenter, efter sommerhusb­ureauet udlejede deres hus til tyske turister uden at give besked om det. Tillidsbru­d
PRIVATFOTO Rikke og Peter Larsen har ikke skyggen af tillid til Dancenter, efter sommerhusb­ureauet udlejede deres hus til tyske turister uden at give besked om det. Tillidsbru­d

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark